Поново одржана конститутивна сједница СО Вишеград

На конституивној  сједници  сједници Скупштине општине Вишеград, која је одржана након судске одлуке да је прво засједање из јануара ове године имало неких непавилности и са препоруком Окружног суда у Источном Сарајеву да се отклоне одређени недостаци, одржана је данас уз поновну опструкцијуу од стране начелника општине Младена Ђуревића и мањине одборника окупљених око СНСД.

Република Српска 18.11.2021 | 18:58
Поново одржана конститутивна сједница СО Вишеград

Очекујући овакав наступ начелника Ђуревића, а у интересима грађана Вишеграда да град крене са мртве тачке да добијеј буџет и власт нормално функционише, одборници скупштинске већине окупљене око СДС су покушали да преговарају са Ђуровићем о неким уступцима мањини у формирању власти али је он ово одбио.

Он је за говорницом рекао да и ова сједница има неких процедуралних неправилности додавши да је ће о томе обавијестити Министарство управе и локалне самоуправе а да је већ поднио захтијев Влади Републике Српске о раскупштању скупштине општине Вишеград не објаснивши зашто.

"Поново је начелник покушао да опструише рад скупштине општине пријетњама да ће тужити руководство скупштине, да ће блокирати све одлуке што би продужило агонију а ова локална заједница и даље била без буџета", рекао је новинарима одборник СДС-а и потпредсједник Скупштине општине Марко Николић.

Кад је на ред дошло полагање свечане заклетве сви одборници странака окупљених око СНСД су напустили скупштинску салу.

"Питам се на који начин они уопште мисле да учествују у раду скупштине ако нису положили заклетву и кодекс о понашању“, запитао се одборник Покрета за Вишеград Миле Лакић.

На сједници, на којој су присуствовали али нису гласали оборници мањине, изабрана су радна тијела.

 За предсједника Скупштине општине изабран је поново Муамер Софовић из странке „Народ и правда“ а потпредсједника Марко Николић, из СДС.

"Иако смо поново имали опстуркције од начелника Младена Ђуревића и његових одборника дали смо им десет дана што је законска обавеза да први човјек града предложи начелнике општинских одјељења и замјеника начелника", рекао је предсједник Скупштине општине Муамер Софовић.

Сједница је тада прекинута и биће настављена 26.новембра ове године са дневним редом који је данас усвојила скупштинска већина.

(БН) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Борац

18.11.2021 18:19

Ма,изведите висе народ на улицу. Скините те лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

18.11.2021 19:10

најгори начелник у историји Вишеграда,ђуревић,свјесно иде у уништавање града Вишеграда и његових становника.То ради од 2016год.уз помоћ незналица,начелника оделења из првог реда са слике.Сви на улице требамо изаћи и истјерати гада који се игра са нама,а плата му 6000км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов

18.11.2021 20:20

Откуд му толика плата? Мислим да градонаценик Бањалуке нема толико.

Name

Вишеградски

18.11.2021 20:25

Тачно! У ону скаламерију звану Андрићград скркали су милионе!!! Све што је живјело и радило око старе општине је мртво... А све је то овај са сектом направио! Између осталог. Наравно да ће правити само штету, шта они знају о Вишеграду..

Name

Игор

18.11.2021 20:27

Само протести..Имас вецину Дјуревицу.Немас? Е сто у Б.Луци не распусте скупстину...Мотке у руке и гонит Бандита..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

18.11.2021 20:44

Дјуревицу 6000.км.Оставка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

18.11.2021 21:07

Сви на улицу, до када више дозвољавати игре ђуревићу, срамота овако понашање, уништава све што је красило опјевани Вишеград, понаша се као да је град његов, само ОПОЗИВ ђуревића.

Name

Татар

18.11.2021 21:20

Чланови СНСД ће доћи сутра да положе заклетву.Биће мања гужва а осим тога имају они свој теxт заклетве који се битно разликује од постојећег што се да примјетити по начину њиховог рада

Name

Зоки

18.11.2021 20:52

Неко 6000 а неко 0 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вгд&&&@@@

18.11.2021 20:59

Ђуревићу је стало да он постави начелнике оделења,његове послушнике и незналице.Погледајте ове двије вулићке у првом реду.Ми вишеграђани нисмо ни свјесни у какву провалију ђуревић гура општину Випеград.Замислите комплексаша са платом од 6000км,а град никад горе није изгледао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

18.11.2021 21:25

Протест.гонит Лопова..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вгд јбт

18.11.2021 22:26

Висеградјани имају супер моц да све унисте и обезвриједе. Одвратан народ, пун себе и своје касабе. И таквог нацелника су и заслузили, као и све остале уцеснике у циркусу званом СО Висеград. Углавном идиоти без мозга који ниста у животу не би остварили радом и трудом, да се нису поцели гурати по странкама (а зна се на насој политицкој сцени да онај који је најспособнији за преваре и лажи буде у врху своје партије).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профил

19.11.2021 07:13

Иво Андрић Дрина ће тећи куд је текла а Вишеград ће остати касаба...

ОДГОВОРИТЕ