Ponovo održana konstitutivna sjednica SO Višegrad

Na konstituivnoj  sjednici  sjednici Skupštine opštine Višegrad, koja je održana nakon sudske odluke da je prvo zasjedanje iz januara ove godine imalo nekih nepavilnosti i sa preporukom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu da se otklone određeni nedostaci, održana je danas uz ponovnu opstrukcijuu od strane načelnika opštine Mladena Đurevića i manjine odbornika okupljenih oko SNSD.

Republika Srpska 18.11.2021 | 18:58
Ponovo održana konstitutivna sjednica SO Višegrad

Očekujući ovakav nastup načelnika Đurevića, a u interesima građana Višegrada da grad krene sa mrtve tačke da dobijej budžet i vlast normalno funkcioniše, odbornici skupštinske većine okupljene oko SDS su pokušali da pregovaraju sa Đurovićem o nekim ustupcima manjini u formiranju vlasti ali je on ovo odbio.

On je za govornicom rekao da i ova sjednica ima nekih proceduralnih nepravilnosti dodavši da je će o tome obavijestiti Ministarstvo uprave i lokalne samouprave a da je već podnio zahtijev Vladi Republike Srpske o raskupštanju skupštine opštine Višegrad ne objasnivši zašto.

"Ponovo je načelnik pokušao da opstruiše rad skupštine opštine prijetnjama da će tužiti rukovodstvo skupštine, da će blokirati sve odluke što bi produžilo agoniju a ova lokalna zajednica i dalje bila bez budžeta", rekao je novinarima odbornik SDS-a i potpredsjednik Skupštine opštine Marko Nikolić.

Кad je na red došlo polaganje svečane zakletve svi odbornici stranaka okupljenih oko SNSD su napustili skupštinsku salu.

"Pitam se na koji način oni uopšte misle da učestvuju u radu skupštine ako nisu položili zakletvu i kodeks o ponašanju“, zapitao se odbornik Pokreta za Višegrad Mile Lakić.

Na sjednici, na kojoj su prisustvovali ali nisu glasali obornici manjine, izabrana su radna tijela.

 Za predsjednika Skupštine opštine izabran je ponovo Muamer Sofović iz stranke „Narod i pravda“ a potpredsjednika Marko Nikolić, iz SDS.

"Iako smo ponovo imali opsturkcije od načelnika Mladena Đurevića i njegovih odbornika dali smo im deset dana što je zakonska obaveza da prvi čovjek grada predloži načelnike opštinskih odjeljenja i zamjenika načelnika", rekao je predsjednik Skupštine opštine Muamer Sofović.

Sjednica je tada prekinuta i biće nastavljena 26.novembra ove godine sa dnevnim redom koji je danas usvojila skupštinska većina.

(BN) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Borac

18.11.2021 18:19

Ma,izvedite vise narod na ulicu. Skinite te lopove.

ODGOVORITE
Name

Вишеград

18.11.2021 19:10

најгори начелник у историји Вишеграда,ђуревић,свјесно иде у уништавање града Вишеграда и његових становника.То ради од 2016год.уз помоћ незналица,начелника оделења из првог реда са слике.Сви на улице требамо изаћи и истјерати гада који се игра са нама,а плата му 6000км.

ODGOVORITE
Name

Lopov

18.11.2021 20:20

Otkud mu tolika plata? Mislim da gradonacenik Banjaluke nema toliko.

Name

Višegradski

18.11.2021 20:25

Tačno! U onu skalameriju zvanu Andrićgrad skrkali su milione!!! Sve što je živjelo i radilo oko stare opštine je mrtvo... A sve je to ovaj sa sektom napravio! Između ostalog. Naravno da će praviti samo štetu, šta oni znaju o Višegradu..

Name

Igor

18.11.2021 20:27

Samo protesti..Imas vecinu Djurevicu.Nemas? E sto u B.Luci ne raspuste skupstinu...Motke u ruke i gonit Bandita..

ODGOVORITE
Name

Milos

18.11.2021 20:44

Djurevicu 6000.km.Ostavka!

ODGOVORITE
Name

Пензионер

18.11.2021 21:07

Сви на улицу, до када више дозвољавати игре ђуревићу, срамота овако понашање, уништава све што је красило опјевани Вишеград, понаша се као да је град његов, само ОПОЗИВ ђуревића.

Name

Tatar

18.11.2021 21:20

Članovi SNSD će doći sutra da polože zakletvu.Biće manja gužva a osim toga imaju oni svoj text zakletve koji se bitno razlikuje od postojećeg što se da primjetiti po načinu njihovog rada

Name

Zoki

18.11.2021 20:52

Neko 6000 a neko 0 km.

ODGOVORITE
Name

Вгд&&&@@@

18.11.2021 20:59

Ђуревићу је стало да он постави начелнике оделења,његове послушнике и незналице.Погледајте ове двије вулићке у првом реду.Ми вишеграђани нисмо ни свјесни у какву провалију ђуревић гура општину Випеград.Замислите комплексаша са платом од 6000км,а град никад горе није изгледао.

ODGOVORITE
Name

Milorad

18.11.2021 21:25

Protest.gonit Lopova..

ODGOVORITE
Name

Vgd jbt

18.11.2021 22:26

Visegradjani imaju super moc da sve uniste i obezvrijede. Odvratan narod, pun sebe i svoje kasabe. I takvog nacelnika su i zasluzili, kao i sve ostale ucesnike u cirkusu zvanom SO Visegrad. Uglavnom idioti bez mozga koji nista u životu ne bi ostvarili radom i trudom, da se nisu poceli gurati po strankama (a zna se na nasoj politickoj sceni da onaj koji je najsposobniji za prevare i laži bude u vrhu svoje partije).

ODGOVORITE
Name

Profil

19.11.2021 07:13

Ivo Andrić Drina će teći kud je tekla a Višegrad će ostati kasaba...

ODGOVORITE