Обилна киша, јаки вјетрови, поплаве опустошили Канаду

Премијер Британске Колумбије Јохн Хорган прогласио је у сриједу ванредно стање у западном дијелу Канаде услијед великих поплава и клизишта који су погодили овај дио државе.

Свијет 18.11.2021 | 07:59
Обилна киша, јаки вјетрови, поплаве опустошили Канаду

Олујно невријеме које је погодило Канаду у уторак, створило је велике проблеме с поплавама и клизиштима, а током два дана метеоролози су саопштили како је на западу Канаде "испуњен" мјесечни план када је ријеч о падавинама.

Због поплава и клизишта, велики број становника морао је напустити своје домове, а канадска војска распоређена је на бројним мјестима како би помогли становницима који су остали одсјечени од остатка регије.

Војно особље такође помаже у евакуацији становника, али и у снабдијевању одређених мјеста храном и питком водом.

"Неки припадници оружаних снага већ су на терену, а очекује с долазак и додатних трупа", саопштила је министрица одбране Анита Ананд.

Премијер Британске Колумбије Јохн Хорган изјавио је како западни дио Канаде проживљава тешке тренутке, те је нагласио како би у наредним данима цивилна заштита и војска могли пронаћи још неколико становника који нису успјели преживјети невријеме.

"Посљедни дани су изузетно тешки. Обилне кише, јаки вјетрови, поплаве, све је то опустошило наше заједнице. Ово су ријетки догађаји, али знамо да је њихова вјероватноћа повећана због климатских промјена којима свједочимо", рекао је Хорган.

(Клиx   Фото:ЕПА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Само бусите

18.11.2021 08:58

Харајте и земљом и небом и морем, богатсво појединаца из цега црпе моц је вазније од планете....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.11.2021 09:47

Лако ми је за њих нормалан је то свет а код нас киша падне до подне и онда тешко нама читаву годину

Name

Казу

18.11.2021 15:11

Бит це смак свијета.па он траје вец годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Природа цува своје цедо.

18.11.2021 15:30

Па све сте отели од природе само узима сто је њено.,,,,,

ОДГОВОРИТЕ