Кошарка се буди у Градишци: Моззарт подржао ОКК Козара

Сениорска екипа је прволигаш Српске, а имају и 80 омладинаца.

Република Српска 17.11.2021 | 21:32
Кошарка се буди у Градишци: Моззарт подржао ОКК Козара

Омладински кошаркашки клуб Козара са талентованим кошаркашима у Градишци ради већ 13 година. Њихови сениори су прволигаши Републике Српске, а омладинске селекције броје око 80 младих талената. Утакмице свих њихових екипа веома су посјећене. Жеља им је да у наредном периоду сениори напредују на табели и да окупе што већи број омладинаца. Подршку у остварењу спортских циљева пружила им је компанија Моззарт. 

-Комплетан Управни одбор клуба веома је задовољан, позитивне су реакције на потез компаније Моззарт која је препознала младе људе у спорту који су изван политике, то су велики ентузијасти који желе да врате кошарку у Градишку. Изазов је велики, али вјерујемо да се труд и рад исплате. Зато хвала Моззарту на подршци у остваривању наших циљева- каже предсједник ОКК Козара Градишка Борис Ненад.

Кошаркаши Козаре два пута су били прволигаши, али су испадали у Другу лигу. Прошле године поново су се изборили за највиши ранг, па им је жеља да у наредном периоду осваре побједе које ће им омогућити успон на љествици, како би остали стабилан прволигаш.

За подмладак не морају да брину јер њихови кадети и пионири имају одличне резултате у својим такмичарским лигама. Претпионири се још не такмиче, али играју пријатељске утакмице. Од идуће године ће, кажу, имати и јуниорску екипу, а све с циљем популаризације овог спорта у Градишци.  

У марту су формирали Школу кошарке, а одазив младих талената је, кажу, веома добар, посебно с обзиром на епидемију. За кратак периоду успјели су да окупе омладинце који би једног дана могли да заиграју и у првом тиму. 

Највећу подршку пружа им град Градишка, а учествовали су и у једном пројекту Министарства породице, омладине и спорта РС. Дио средстава за рад прикупе продајом карата, а сваку утакмицу, у просјеку, посјети око 500 гледалаца. Жеља им је да публика на њиховим утакмицама буде још масовнија, као и да имају више спонзора попут Моззарта. 

-Надамо се да ће уз нашу подршку ОКК Козара да напредује на табели и да ће у наредном периоду да им се придружи што већи број младих талентованих кошаркаша. Увијек смо ту да подржимо развој кошарке и нових шампиона- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта Селма Салкановић. 

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

17.11.2021 21:26

Од 80 омладинаца 30 це их напустити РС до своје 18е године 30 це их напустити РС цим напуне 18 година а ових 20 це одустати од тренирања Тако да је то велики проблем за Градиску косарку а и за цјелокупан спорт у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2021 23:32

Ма овдје су 2-3 играча испод 18 год. Сви остали су старији. Половина није из Градишке.