Блинкен послао писмо, САД остаје посвећена БиХ

Након састанка у Предсједништву Босне и Херцеговине са Дереком Цхоллетом, савјетником државног секретара Сједињених Америчких Држава, обратио се Шефик Џаферовић, члан Предсједништва БиХ рекавши да САД подржавају територијални интегритет и еуроатлантски пут БиХ.

Босна и Херцеговина 16.11.2021 | 18:08
Блинкен послао писмо, САД остаје посвећена БиХ

Нагласио је да је на данашњем састанку послана веома важна порука, а то је да није могуће никакво унилатерално повлачење из институција БиХ.

“Није могућа и не смије се даље дозволити ова блокада институција БиХ, оне морају функционисати и у оквиру њих – Предсједништва БиХ и Савјета министара БиХ требамо рјешавати сва питања која се тичу нашег европског пута, питања програма реформи и свега онога што стоји пред БиХ”, нагласио је Џаферовић.

Истакао је да су данас чланови Предсједништва БиХ добили и писмо америчког државног секретара Антхонyја Блинкена.

“У том писму Америка остаје посвећена БиХ и наставићемо радити даље са нашим пријатељима како бисмо превазишли ову кризу у којој се налази БиХ”, додао је.

Казао је да нимало не сумња у крајњи исход ове ситуације наводећи да је увјерен да ће институције БиХ бити деблокиране.

“И да ће БиХ наставити својим путем, путем реформи, испуњавања ових 14 приоритета, реализације програма реформи и свега што стоји пред њом. Једноставно другог пута нема, то је најбоље за све нас у БиХ, за све народе, грађане, цијели свијет то види. То је у интересу свих нас који живимо у овој земљи. Мислим да требамо унаприједити свој оквир у којем тренутно живимо, да у Парламенту расправљамо о свим питањима, али је предуслов да функционишу институције и вјерујем да ћемо разријешити ову ситуацију са пријатељима из САД-а, ЕУ и другима и да ћемо наставити градити БиХ”, поручио је Џаферовић, преноси Н1.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Будале

16.11.2021 17:22

Само се покривате Дејтоном и кукате у амбасадама. Сметају мурали па је усјех унистен мурал. Геноцид вам је стално у глави . Знате ли ста урадити да градјани боље зиве, да имају медивински кисик , добре респираторе., да мање крадете , да се не дрогирате. Да се вратите у села одакле дте досли и да тамо останете , да се вратите трави и заборавите марихуану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2021 18:33

Ма браво.....

Name

Шукао Шуки

16.11.2021 19:02

Ајде секташ, знам да ре криза пуца одкако је пао Шукало, зато тишу мишу… Да чика ‘бона! ??

Name

Милан

16.11.2021 19:11

Браво за коментар.

Name

Добој за САД

16.11.2021 20:32

Посветите се себи. Имате далеко висе проблема него ми. Тацније, да није вас, енглеза, руса и друге згадије нама би било еxтра.

Name

ОО7

16.11.2021 19:04

Какп изгледа,најезда Амера,вероватно ради чевапћића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

16.11.2021 21:47

Висковицу оцигледно се Ескобару свидјели цевапи вратио се поново мозда и дузе остане

Name

Пут дроге

16.11.2021 21:18

Колико је странаца умрезено?

ОДГОВОРИТЕ