Blinken poslao pismo, SAD ostaje posvećena BiH

Nakon sastanka u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sa Derekom Cholletom, savjetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, obratio se Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH rekavši da SAD podržavaju teritorijalni integritet i euroatlantski put BiH.

Bosna i Hercegovina 16.11.2021 | 18:08
Blinken poslao pismo, SAD ostaje posvećena BiH

Naglasio je da je na današnjem sastanku poslana veoma važna poruka, a to je da nije moguće nikakvo unilateralno povlačenje iz institucija BiH.

“Nije moguća i ne smije se dalje dozvoliti ova blokada institucija BiH, one moraju funkcionisati i u okviru njih – Predsjedništva BiH i Savjeta ministara BiH trebamo rješavati sva pitanja koja se tiču našeg evropskog puta, pitanja programa reformi i svega onoga što stoji pred BiH”, naglasio je Džaferović.

Istakao je da su danas članovi Predsjedništva BiH dobili i pismo američkog državnog sekretara Anthonyja Blinkena.

“U tom pismu Amerika ostaje posvećena BiH i nastavićemo raditi dalje sa našim prijateljima kako bismo prevazišli ovu krizu u kojoj se nalazi BiH”, dodao je.

Kazao je da nimalo ne sumnja u krajnji ishod ove situacije navodeći da je uvjeren da će institucije BiH biti deblokirane.

“I da će BiH nastaviti svojim putem, putem reformi, ispunjavanja ovih 14 prioriteta, realizacije programa reformi i svega što stoji pred njom. Jednostavno drugog puta nema, to je najbolje za sve nas u BiH, za sve narode, građane, cijeli svijet to vidi. To je u interesu svih nas koji živimo u ovoj zemlji. Mislim da trebamo unaprijediti svoj okvir u kojem trenutno živimo, da u Parlamentu raspravljamo o svim pitanjima, ali je preduslov da funkcionišu institucije i vjerujem da ćemo razriješiti ovu situaciju sa prijateljima iz SAD-a, EU i drugima i da ćemo nastaviti graditi BiH”, poručio je Džaferović, prenosi N1.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Budale

16.11.2021 17:22

Samo se pokrivate Dejtonom i kukate u ambasadama. Smetaju murali pa je usjeh unisten mural. Genocid vam je stalno u glavi . Znate li sta uraditi da gradjani bolje zive, da imaju medivinski kisik , dobre respiratore., da manje kradete , da se ne drogirate. Da se vratite u sela odakle dte dosli i da tamo ostanete , da se vratite travi i zaboravite marihuanu.

ODGOVORITE
Name

Re

16.11.2021 18:33

Ma bravo.....

Name

Šukao Šuki

16.11.2021 19:02

Ajde sektaš, znam da re kriza puca odkako je pao Šukalo, zato tišu mišu… Da čika ‘bona! ??

Name

Milan

16.11.2021 19:11

Bravo za komentar.

Name

Doboj za SAD

16.11.2021 20:32

Posvetite se sebi. Imate daleko vise problema nego mi. Tacnije, da nije vas, engleza, rusa i druge zgadije nama bi bilo extra.

Name

OO7

16.11.2021 19:04

Kakp izgleda,najezda Amera,verovatno radi čevapćića.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

16.11.2021 21:47

Viskovicu ocigledno se Eskobaru svidjeli cevapi vratio se ponovo mozda i duze ostane

Name

Put droge

16.11.2021 21:18

Koliko je stranaca umrezeno?

ODGOVORITE