Свечано отворена нова школа у Горњем Магнојевићу

Ново одјељење подручне Основне школе „Стеван Немања“ у Горњем Магнојевићу отворено је данас свечаном приредбом. Изграђена је на мјесту раније школе у овом селу, у близини Дома културе и фудбалског игралишта.

Република Српска 16.11.2021 | 15:51
Свечано отворена нова школа у Горњем Магнојевићу

Отварању новог школског објекта присуствовао је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић са сарадницима и пожелио срећу и здравље ученицима и наставницима.

„На почетку смо једне школске приче која ће, надам се, бити и лијепа и успјешна. Одговорно тврдим да је улагање у образовање један од најисправнијих начина трошења буџетских средстава. Сви имамо важан посао је и пред свима нама је да се потрудимо да буде више дјеце и да напунимо ову школу и сваку другу школу“, нагласио је Петровић.

Директор школе Лало Перић изразио је задовољство поводом отварања новог школског објекта у Горњем Магнојевићу, те се захвалио Градској управи на издвојеним средствима и на жељи да се очувају сеоске школе.

„Објекат је опремљен по модерним трендовима, посједује централно гријање, интернет, квалитетно опремљене учионице и све услове за квалитетно одвијање наставе, а преостаје још да се уреди двориште и ограда“, каже Перић.

Грађење објекта трајало је око двије године, чија је укупна вриједност око 300.000КМ, а ученици су протеклих десет година похађали наставу у врло неусловним просторијама Дома културе.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хеееј

16.11.2021 15:17

Да је висе оваквих догадјаја.... Али, назалост нестајемо, исељавамо се , сколе нам умиру. Има ли одговорности? Засто се људи не запосљавају, самим тим це оснивати породице и свакако це све то утицати и на наталитет. Сто само тјерамо народ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

16.11.2021 16:02

Та питања морамо себи постављати,више пута на дан! Најчешће да сваки појединац пита себе,шта је лично учинио да нам не буде овакво стање! Тако ће нам све бити кристално јасно,а шта ћемо,и да ли ћемо нешто учинити,избор и жеља је сваког појединца.

Name

Појединац

16.11.2021 17:35

Ста це уцинити појединац? Само се мозе спаковати и отици одавде... Најцесце је цудан , несхвацен , одбацен од необразоване вецине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕСЕЊИ ДАНИ

16.11.2021 19:09

КАД ПОЛИТИЦАРИ ДОДЈУ У СЕЛА У ВРИЈЕМЕ ИЗБОРА ДА СЕ БОРЕ ЗА ГЛАСАЦЕ У ЦИЈЕЛОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ТРЕБА ИХ ОТЈЕРАТИ.ПА СЕЛА СЕ НАМЈЕРНО УНИСТАВАЈУ,НЕЦЕ СЕЉАЦИ ВИСЕ ДА ХРАНЕ ГИСПОДУ У ГРАДУ СА ЈЕФТИНОМ ХРАНОМ И ДА ЊИХОВА ДЈЕЦА ИДУ У СКОЛУ ПО БЛАТУ И СНИЈЕГУ ДОК У ГРАДОВИМА РАДЕ ОБДАНИСТА,ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ,ПОЗОРИСТА,СПОРТСКЕ ТЕРЕНЕ,ЗАСТО ТО НЕБИ ИМАЛА И ДЈЕЦА НА СЕЛУ.ЗАТО УЛИ ОДЛАЗЕ МЛАДИ БРСЦНИ ПАРОВИ И НАПУСТАЈУ СВОЈУ ДЕДОВИНУ,ЈЕР И ОНИ ТРАЗЕ ЗА СВОЈУ ДЈЕЦУ БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА ЗИВОТ.АКО СЕ НИСТА НЕ ПРОМЈЕНИ,БИЦЕ ПОТПУНО ПРАЗНА СЕЛА.