Svečano otvorena nova škola u Gornjem Magnojeviću

Novo odjeljenje područne Osnovne škole „Stevan Nemanja“ u Gornjem Magnojeviću otvoreno je danas svečanom priredbom. Izgrađena je na mjestu ranije škole u ovom selu, u blizini Doma kulture i fudbalskog igrališta.

Republika Srpska 16.11.2021 | 15:51
Svečano otvorena nova škola u Gornjem Magnojeviću

Otvaranju novog školskog objekta prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima i poželio sreću i zdravlje učenicima i nastavnicima.

„Na početku smo jedne školske priče koja će, nadam se, biti i lijepa i uspješna. Odgovorno tvrdim da je ulaganje u obrazovanje jedan od najispravnijih načina trošenja budžetskih sredstava. Svi imamo važan posao je i pred svima nama je da se potrudimo da bude više djece i da napunimo ovu školu i svaku drugu školu“, naglasio je Petrović.

Direktor škole Lalo Perić izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja novog školskog objekta u Gornjem Magnojeviću, te se zahvalio Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima i na želji da se očuvaju seoske škole.

„Objekat je opremljen po modernim trendovima, posjeduje centralno grijanje, internet, kvalitetno opremljene učionice i sve uslove za kvalitetno odvijanje nastave, a preostaje još da se uredi dvorište i ograda“, kaže Perić.

Građenje objekta trajalo je oko dvije godine, čija je ukupna vrijednost oko 300.000КM, a učenici su proteklih deset godina pohađali nastavu u vrlo neuslovnim prostorijama Doma kulture.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Heeej

16.11.2021 15:17

Da je vise ovakvih dogadjaja.... Ali, nazalost nestajemo, iseljavamo se , skole nam umiru. Ima li odgovornosti? Zasto se ljudi ne zaposljavaju, samim tim ce osnivati porodice i svakako ce sve to uticati i na natalitet. Sto samo tjeramo narod?

ODGOVORITE
Name

Re,

16.11.2021 16:02

Ta pitanja moramo sebi postavljati,više puta na dan! Najčešće da svaki pojedinac pita sebe,šta je lično učinio da nam ne bude ovakvo stanje! Tako će nam sve biti kristalno jasno,a šta ćemo,i da li ćemo nešto učiniti,izbor i želja je svakog pojedinca.

Name

Pojedinac

16.11.2021 17:35

Sta ce uciniti pojedinac? Samo se moze spakovati i otici odavde... Najcesce je cudan , neshvacen , odbacen od neobrazovane vecine.

ODGOVORITE
Name

JESENJI DANI

16.11.2021 19:09

KAD POLITICARI DODJU U SELA U VRIJEME IZBORA DA SE BORE ZA GLASACE U CIJELOJ REPUBLICI SRPSKOJ TREBA IH OTJERATI.PA SELA SE NAMJERNO UNISTAVAJU,NECE SELJACI VISE DA HRANE GISPODU U GRADU SA JEFTINOM HRANOM I DA NJIHOVA DJECA IDU U SKOLU PO BLATU I SNIJEGU DOK U GRADOVIMA RADE OBDANISTA,FISKULTURNE SALE,POZORISTA,SPORTSKE TERENE,ZASTO TO NEBI IMALA I DJECA NA SELU.ZATO ULI ODLAZE MLADI BRSCNI PAROVI I NAPUSTAJU SVOJU DEDOVINU,JER I ONI TRAZE ZA SVOJU DJECU BOLJE USLOVE ZA ZIVOT.AKO SE NISTA NE PROMJENI,BICE POTPUNO PRAZNA SELA.