Италија забрањује скијање и онима што су мало попили!?

У Италији, наиме, од идуће године прецизније од јануара 2022. ступа на снагу необична одредба а то је да се пијанима забрањује скијање .На крају ски стазе скијаше може очекивати и алко-тест, баш попут оних којима могу да буду подвргнути возачи.

Забава 15.11.2021 | 15:31
Италија забрањује скијање и онима што су мало попили!?

Иако скијашка сезона у Италији званично почиње 4. децембра у Валле д’Аоста на Ћервинији, стаза Цервино Ски Парадисе отворена је још 6. новембра.

Сви они који већ уживају на снегу користе прилику да попију познати бомбардино: оригинални рецепт из 1972. године описује га као пиће у које се ставља кафа, бренди, жуманце са шећером и шлаг; пунч или ракију, док не ступи на снагу одредба која ће забрањивати њихово конзумирање.

Нова одредба која ступа на снагу у јануару 2022. предвиђа не само да сви који имају мање од 18 година морају да носе кацигу, већ и да имају полису осигурања која покрива штету учињену себи или другима.

Баш као да је реч о возачима аутомобила, такође, ни скијаши неће моћи да иду на стазу “под гасом”, односно на крају стазе би могла да их дочека полиција која ће их подвргнути алко-тесту, те уколико резултира да су попили а затим скијали, казне су јако високе.

Осигуравајуће полисе ће моћи да се купе на лицу места, док је казна за оне који је немају од 100 до 150 евра уз одузимање ски паса.

За скијаше који скијају под дејством алкохола или дрога казна је од 250 до 1.000 евра.

Дозвољени ниво алкохола у крви је 0,5 грама по литру, а преко тога се ради о прекршају, док они чије вредности прелазе 0,8 грама чине кривично дело.

Дакле, не само грин пас који је потребан не би ли се скијало, као и у свим затвореним просторијама, потребно је поштовати и нова правила која ће ускоро бити уведена; нема скијања док сте пијани!

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сале

15.11.2021 15:44

Масала? Италијани уводе шеријат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

15.11.2021 15:47

Знаци Смркало не мозе на скијање

ОДГОВОРИТЕ