Породица Драгана Ћургуза и даље се бори за правду

Три године након смрти двадесетједногодишњег Драгана Ћургуза из Бањалуке његова породица тражи правду. Окружно јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Драгише Глигорића, а случај је преузео Основни суд Бањалука.

Република Српска 14.11.2021 | 19:47
Породица Драгана Ћургуза и даље се бори за правду

Од борбе за истину породица Ћургуз не одустаје. Тешку материјалну ситуацију мајка једанаесторо дјеце  каже да подноси, али не и неправду. Туга и бол не јењавају ни три године од смрти сина. Још је теже, истиче,  што је кривац на слободи, а суд процес одуговлачи.

’’Суђење је било 28. фебруара нити сам ја знала нити адвокат. Нико ништа није знао. Убица мог дјетета је Д.Г. ја њега сматрам убицом и да се више ријеши и затвори у затвор, биће ми лакше’’, рекла је мајка настрадалог младића, Душка Ћургуз.

Због угрожавања јавног саобраћаја Окружно јавно тужилаштво Бањалука прошле године подигло је оптужницу против Драгише Глигорића. Оптужница је потврђена у новембру 2020. године а у Основном суду Бањалука потврдили су нам да је судски поступак у току. 

Дана 24.02.2021. године оптужени Глигорић Драгиша се изјаснио да није крив, након чега је предмет прешао у нову фазу кривичног поступка, те додјељен у рад другом судији. Напомињемо да се предмет не налази у плану рјешавања старих предмета за ову годину - навели су у Основном суду Бањалука.

Не вјерујемо више никоме, обољели смо чекајући правду, поручују родитељи настрадалог младића.  Драган Ћургуз преминуо је у Универзитетском клиничком центру Српске усљед тешких повреда главе које је задобио 29. априла 2018. године у шуми у бањалучком приградском насељу Драгочај.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ОЈТ Бањалука Секта

14.11.2021 21:43

ОЈТ Бањалука је Секта на Дрзавним јаслама која ради удрузено са криминалцима МУП-а на прикривању долаза, траљавој радњи и све са циљем да застите лопове, криминалце и убице. Назалост нема правде за постен народ у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меггy

15.11.2021 07:19

МУП-ом РС располазу изгледа искусни криминалци..

Name

Бјелина

15.11.2021 12:12

Костресевицу, има ли бјелине?

Name

КАД ПОЛИТИКА

14.11.2021 21:43

Умијеша своје звјерски канџе,нема ту ни З,од закона,ни По од правде!А,да је народ правдољубив и борбен,сви предмети би на вријеме били ријешени.Али,то вријеме је јако близу,на радост несрећника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

14.11.2021 22:32

У овој дрзави сви тразе правду. Колико сам схватио у овом слуцају оптузено је једно лице због кривицног дјела Угрозавање јавног саобрацаја и води се пистуоак пред надлезним судом. Ти је редован поступак, ни први, ни последњи. Проблем је сто су просле три године и мислим да је то спорост суда пред којим се води поступак.

ОДГОВОРИТЕ