Porodica Dragana Ćurguza i dalje se bori za pravdu

Tri godine nakon smrti dvadesetjednogodišnjeg Dragana Ćurguza iz Banjaluke njegova porodica traži pravdu. Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dragiše Gligorića, a slučaj je preuzeo Osnovni sud Banjaluka.

Republika Srpska 14.11.2021 | 19:47
Porodica Dragana Ćurguza i dalje se bori za pravdu

Od borbe za istinu porodica Ćurguz ne odustaje. Tešku materijalnu situaciju majka jedanaestoro djece  kaže da podnosi, ali ne i nepravdu. Tuga i bol ne jenjavaju ni tri godine od smrti sina. Još je teže, ističe,  što je krivac na slobodi, a sud proces odugovlači.

’’Suđenje je bilo 28. februara niti sam ja znala niti advokat. Niko ništa nije znao. Ubica mog djeteta je D.G. ja njega smatram ubicom i da se više riješi i zatvori u zatvor, biće mi lakše’’, rekla je majka nastradalog mladića, Duška Ćurguz.

Zbog ugrožavanja javnog saobraćaja Okružno javno tužilaštvo Banjaluka prošle godine podiglo je optužnicu protiv Dragiše Gligorića. Optužnica je potvrđena u novembru 2020. godine a u Osnovnom sudu Banjaluka potvrdili su nam da je sudski postupak u toku. 

Dana 24.02.2021. godine optuženi Gligorić Dragiša se izjasnio da nije kriv, nakon čega je predmet prešao u novu fazu krivičnog postupka, te dodjeljen u rad drugom sudiji. Napominjemo da se predmet ne nalazi u planu rješavanja starih predmeta za ovu godinu - naveli su u Osnovnom sudu Banjaluka.

Ne vjerujemo više nikome, oboljeli smo čekajući pravdu, poručuju roditelji nastradalog mladića.  Dragan Ćurguz preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske usljed teških povreda glave koje je zadobio 29. aprila 2018. godine u šumi u banjalučkom prigradskom naselju Dragočaj.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

OJT Banjaluka Sekta

14.11.2021 21:43

OJT Banjaluka je Sekta na Drzavnim jaslama koja radi udruzeno sa kriminalcima MUP-a na prikrivanju dolaza, traljavoj radnji i sve sa ciljem da zastite lopove, kriminalce i ubice. Nazalost nema pravde za posten narod u Republici Srpskoj

ODGOVORITE
Name

Meggy

15.11.2021 07:19

MUP-om RS raspolazu izgleda iskusni kriminalci..

Name

Bjelina

15.11.2021 12:12

Kostresevicu, ima li bjeline?

Name

KAD POLITIKA

14.11.2021 21:43

Umiješa svoje zvjerski kandže,nema tu ni Z,od zakona,ni Po od pravde!A,da je narod pravdoljubiv i borben,svi predmeti bi na vrijeme bili riješeni.Ali,to vrijeme je jako blizu,na radost nesrećnika.

ODGOVORITE
Name

Gogi

14.11.2021 22:32

U ovoj drzavi svi traze pravdu. Koliko sam shvatio u ovom slucaju optuzeno je jedno lice zbog krivicnog djela Ugrozavanje javnog saobracaja i vodi se pistuoak pred nadleznim sudom. Ti je redovan postupak, ni prvi, ni poslednji. Problem je sto su prosle tri godine i mislim da je to sporost suda pred kojim se vodi postupak.

ODGOVORITE