Хвар: Улице под водом, муња запалила кућу

Огромна количина кише данас је у кратко вријеме потопила хварске улице и тргове, изазвала одроне, а море је због бујица попримило смеђу боју.

Регион 14.11.2021 | 17:15
Хвар: Улице под водом, муња запалила кућу

За само један час у граду Хвару пало је 90 литара кише по метру квадратном, а у посљедња 24 часа преко 120 литара, што је више од просјечне количине падавина у новембру.

Осим обилних падавина, јако грмљавинско невријеме на Хвару довело је до прекида телефонских веза, а због удара муња прегорјели су бројни електронски уређаји.

Командир хварских ватрогасаца Никола Шкаре рекао је да велики проблем представљају оборинске воде, да су гараже под водом и да пумпају воду без престанка, али да киша не престаје.

Мјештани Хвара кажу одавно не памте овакво невријеме и да су муње ударале сваких неколико секунди, а једна је запалила кућу.

(Мондо/фото: YОУТУБЕ/ДАЛМАЦИЈА ДАНАС)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Борац

14.11.2021 17:30

Олуја. Бог све памти и враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде

14.11.2021 18:22

Па шта је памтио нама прије неколико година?

Name

Борац 2

14.11.2021 23:01

Па није ли нам Олуја помогла да сачувамо РС? Шта ту кукаш. Једни су морали отићи да би ми остали и одбранили се од Бошњака! Шта ти мислиш? Хрватима хвала и СДС-у што су на вријеме схватили важност РС односно опасности од муслимана! Хвала свима! А ти се мало уозбиљи и не вријеђај браћу Хрвате.