Бијељина: Болница прославила славу Козму и Дамјана

Бијељинска болница “Свети Врачеви” прославила је крсну славу Свете Козму и Дамјана, познате као исцјељитеље најтежих болести и заштитнике љекара. Болница је одговорила пандемији вируса корона и остаће истрајна у тој борби, поручено је са прославе.

Република Српска 14.11.2021 | 16:42
Бијељина: Болница прославила славу Козму и Дамјана

Запослени у бијељинској болници у присуству бројних гостију и пословних пријатеља, а уз поштовање епидемиолошких мјера обиљежили су свете Козму и Дамјана. Директор ове установе, Златко Максимовић, нагласио је да је у периоду између двије славе, а у условима вируса корона, болница је радила пуним капацитетом.

"Много тога смо урадили на интервентној кардиологији. Увели смо цјелодневни рад тог одјељења и само у овој години збринуто је 165 пацијената који су имали инфаркт миокарда. Са радом је почео и Пејсмејкер центар, а спремамо и нове ствари везане за интервентну кардиологију", навео је Максимовић.

Максимовић је напоменуо да је напредовала и офталмологија, наводећи да у овој болници постоје три љекара из те области који самостално могу да обављају операције катаракте најсавременијим методама ласера.

Значајно су смањена чекања на прегледе, казао је Максимовић. Здравствени радници су обавили преко 125.000 амбулантних прегледа, чиме су доказали да су достојни крсног имена Свети Врачеви, поручио је помоћник министра здравља Српске доктор Милан Латиновић. И додао да је код свих људи присутан страх, али да требају имати вјере у љекаре. 

Напредак је остварен и на пољу хирургије. У протеклој години урађено је око 4.000 операција, а у  болници су сада нагажована и четири кардиолога, нагласио је директор  Максимовић. Он је додао да је болница све ове успјехе остварила уз помоћ својих запослених, којих је више од 600. 

Болница у Бијељини остаће истрајна у борби против пандемије вируса корона, као и са  другим болестима. Оно што је важно јесте унаприједити технологију, јер су стручни прохтјеви све већи и оно што је сигурно је да ће у наредном периоду томе посветити пажња, закључио је Максимовић. 

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Славен

14.11.2021 16:16

Срећна слава! Наша најбоља Болница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.11.2021 22:04

Јос да не користи индустријски кисеоник.

Name

Бруке

14.11.2021 18:05

Сваки дан смо први по смртности у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

14.11.2021 19:30

Срамота да смо први у свјету по смртности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобра

14.11.2021 20:09

Баш тако

Name

Бијељина

14.11.2021 23:03

Како да нисте спасили покојног Мицу Мицица? Тузна су времена досла

ОДГОВОРИТЕ