Bijeljina: Bolnica proslavila slavu Kozmu i Damjana

Bijeljinska bolnica “Sveti Vračevi” proslavila je krsnu slavu Svete Kozmu i Damjana, poznate kao iscjeljitelje najtežih bolesti i zaštitnike ljekara. Bolnica je odgovorila pandemiji virusa korona i ostaće istrajna u toj borbi, poručeno je sa proslave.

Republika Srpska 14.11.2021 | 16:42
Bijeljina: Bolnica proslavila slavu Kozmu i Damjana

Zaposleni u bijeljinskoj bolnici u prisustvu brojnih gostiju i poslovnih prijatelja, a uz poštovanje epidemioloških mjera obilježili su svete Kozmu i Damjana. Direktor ove ustanove, Zlatko Maksimović, naglasio je da je u periodu između dvije slave, a u uslovima virusa korona, bolnica je radila punim kapacitetom.

"Mnogo toga smo uradili na interventnoj kardiologiji. Uveli smo cjelodnevni rad tog odjeljenja i samo u ovoj godini zbrinuto je 165 pacijenata koji su imali infarkt miokarda. Sa radom je počeo i Pejsmejker centar, a spremamo i nove stvari vezane za interventnu kardiologiju", naveo je Maksimović.

Maksimović je napomenuo da je napredovala i oftalmologija, navodeći da u ovoj bolnici postoje tri ljekara iz te oblasti koji samostalno mogu da obavljaju operacije katarakte najsavremenijim metodama lasera.

Značajno su smanjena čekanja na preglede, kazao je Maksimović. Zdravstveni radnici su obavili preko 125.000 ambulantnih pregleda, čime su dokazali da su dostojni krsnog imena Sveti Vračevi, poručio je pomoćnik ministra zdravlja Srpske doktor Milan Latinović. I dodao da je kod svih ljudi prisutan strah, ali da trebaju imati vjere u ljekare. 

Napredak je ostvaren i na polju hirurgije. U protekloj godini urađeno je oko 4.000 operacija, a u  bolnici su sada nagažovana i četiri kardiologa, naglasio je direktor  Maksimović. On je dodao da je bolnica sve ove uspjehe ostvarila uz pomoć svojih zaposlenih, kojih je više od 600. 

Bolnica u Bijeljini ostaće istrajna u borbi protiv pandemije virusa korona, kao i sa  drugim bolestima. Ono što je važno jeste unaprijediti tehnologiju, jer su stručni prohtjevi sve veći i ono što je sigurno je da će u narednom periodu tome posvetiti pažnja, zaključio je Maksimović. 

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Slaven

14.11.2021 16:16

Srećna slava! Naša najbolja Bolnica.

ODGOVORITE
Name

Re

14.11.2021 22:04

Jos da ne koristi industrijski kiseonik.

Name

Bruke

14.11.2021 18:05

Svaki dan smo prvi po smrtnosti u svijetu.

ODGOVORITE
Name

4d

14.11.2021 19:30

Sramota da smo prvi u svjetu po smrtnosti.

ODGOVORITE
Name

Cobra

14.11.2021 20:09

Baš tako

Name

Bijeljina

14.11.2021 23:03

Kako da niste spasili pokojnog Micu Micica? Tuzna su vremena dosla

ODGOVORITE