Шесторо ухапшених, повријеђена особа животно угрожена

Мостарска полиција је ухапсила шест особа због основане сумње да су учествовали у јучерашњем обрачуну навијачких група у Мостару. У окршају је повријеђено више особа, међу којима су и два полицајца, а један младић је животно угрожен.

Босна и Херцеговина 14.11.2021 | 12:02
Шесторо ухапшених, повријеђена особа животно угрожена

Портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић за наш Клиx каже да је полиција радила неуморно током цијеле ноћи и да се и даље интензивно ради како би се овај немили случај расвијетлио.

"До сада је шест особа приведено и над њима се проводи криминалистичка обрада. Радимо оперативно на терену и на препознавању особа које су изазвале инцидент те ће у складу са законским прописима сви бити процесуирани", казао је Марић за Клиx.ба.

Подсјетимо, јуче у 14:20 сати на раскрсници улица кардинала Степинца и Миле Будака у близини бившег хотела "ЕРО", дошло је до физичког сукоба више млађих непознатих припадника навијачких група који су се тукли палицама и камењем, а интервенцијом припадника МУП-а ХНК сукоб је прекинут и стање јавног реда и мира стављено је под надзор.

У овом сукобу повријеђено је више особа, а 19-годишњи Е.П. је задобио повреде опасне по живот, те је хоспитализован у СКБ Мостар, након што му је прва помоћ указана у Кантоналној болници "Др. Сафет Мујић" .

Уз животно угроженог младића, такође су повријеђена два полицијска службеника.

Из МУП-а ХНК наводе како полицијски службеници ПУ Мостар проводе криминалистичку истрагу и раде на утврђивању идентитета учесника ових нереда.

Наводно се сукоб навијача Вележа и Зрињског догодио због исписаних графита између бившег хотела "Еро" и Царинског моста.

(Клиx/ фото: аваз/М. Смајкић )

Коментари / 0

Оставите коментар