Славиша Билинац закопан код боб стазе на Требевићу

Према информацијама Истраге, у наредним би данима требале бити издате наредбе за ексхумацију, уколико се, претходно, испостави да су тачне информације које је истражитељима дао Дарко Елез.

Босна и Херцеговина 13.11.2021 | 12:50
Славиша Билинац закопан код боб стазе на Требевићу

Посмртни остаци убијеног Славише Билинца званог Били највјероватније су закопани у близини боб стазе на Требевићу, открио је Тужилаштву БиХ Дарко Елез, криминалац из Источног Сарајева који ове седмице са Тужилаштвом постигао споразум у предмету “Лутка”.

Према информацијама Истраге, у наредним би данима требале бити издате наредбе за ексхумацију, уколико се, претходно, испостави да су тачне информације које је истражитељима дао Дарко Елез.

Славиша Билинац Били, криминалац са Сокоца, нестао је 2007. године. У интервјуу за 60 минута Федералне телевизије, датом прије 14 година, Дарко Елез је тврдио да је Билинац убијен и закопан на Требевићу. Но, тачну локацију није открио. Међутим, након што је ове седмице постигао споразум са Тужилаштвом БиХ, Елез је открио тачну локацију на којој је, према његовим информацијама, ликвидиран, а потом и сахрањен Славиша Билинац.

“Наредне седмице ће бити затражена наредба од Суда БиХ за ексхумацију, након чега ће бити познато да ли су информације које је дао Дарко Елез – тачне”, казао је извор Истраге из Тужилаштва БиХ.

Славиша Билинац Били био је познат као плаћени убица. 

Он је обавијестио Ђорђа Ждрала да му Дарко Елез спрема ликвидацију.

“Он је (Билинац) дошао код мене и укључио телефон на спеакер пхоне те позвао Елеза упитавши га да му појасни разговор од малоприје. Тада му је он рекао да је дато зелено свјетло и да морам бити у најкраћем року ликвидиран. Био сам веома изненађен јер за тако нешто није било никаквог разлога, а Елез је у међувремену са цијелом породицом из Лукавице отишао у Србију и више га нисам виђао”, свједочио је 2014. године пред Судом БиХ Ђорђе Ждрале.

Према писањима србијанских медија, Славиша Билинац је 2006. године учествовао у ликвидацији предсједника Фудбалског клуба Бежанија Горана Мијатовића Мите. Он је, у октобру 2006. године, убијен на паркингу испред зграде у којој је живио у Београду. Поред његовог аутомобила био је паркиран ауто са експлозивом. Када је Мијатовић сјео у своје возило, аутомобил паркиран поред је експлодирао. Србијанска полиција сумњичила је Билинца за ову ликвидацију. Но, он је годину касније мистериозно нестао и то свега неколико дана након што је сахрањен Борис Говедарица, криминалац из Источног Сарајева који је 24. августа 2007. године убијен у сачекуши у Источној Илиџи.

У интервјуу за Независне новине, у августу 2007. године, Ђорђе Ждрале је говорио о убиствима Младена Ћехе и Маријане Ковачевић, криминалцима са Сокоца који су ликвидирани 18. јула 2007. године на регионалном путу Јахорина – Пале. Ђорђе Ждрале је повезиван са тим убиствима.

“Јучер је код мене сједио Славиша Билинац Били, добар Ћехин пријатељ, који ми је казао да му је Зоран Мандић, начелник ЦЈБ Источно Сарајево, казао да смо ја и моји другови убили Ћеху`, казо је Ждрале 3. августа 2007. године у разговору за Независне новине.

Двадесетак дана касније убијен је Борис Говедарица, члан криминалне групе Ђорђа Ждрале. Након његове сахране, нестао је Славиша Билинац Били. Дарко Елез је, потом, казао да је Билинац убијен, али његови посмртни остаци нису никада пронађени. Након што је ове седмице склопио споразум са Тужилаштвом БиХ, Елез је истражитељима открио да је Билинац убијен и закопан у близини боб стазе на Требевићу.

(Истрага Фото: Архив)  

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лидија

13.11.2021 12:27

Какво смо ми друство за оваква дјела 15 год

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоцо

13.11.2021 12:36

Па кад неко казе останите и зивите у насој земљи ,кад овако несто процитас послао бих своју дјецу на крај свијета . Да не зиве са психопатама и болесним народом !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Цацо

13.11.2021 13:05

Један од криваца смо и ми сви драги господине. Зашто? Зато што многи од нас не васпитавају дјецу да живе од свог рада него их пусте да крену у криминал. Пошто им то донекле иде добро згрцу паре, возе бијес а кола па и родитељи имају користи а не рачунају да ће једног дана пре или касније сконцати у ципелама и некима се неће знати ни за гроб. Ниједна полиција а ни држава није у стању похапси ти све криминалце и убице.

Name

Ацо

13.11.2021 13:51

Тацно боље и преко wатсапа се видјат и да дјеца зиве у здравој средини него у овом трулезу

Name

Татар

13.11.2021 14:15

Е брате хиперактиван нам овај сектор за борбу против организираног криминала.Да Елез не проговори брука.

Name

ја мислим да .....

13.11.2021 19:44

... ако се плацени убице медјусобно поубијају да и није нека велика стета.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

13.11.2021 22:51

Дао интервју 2007 године како је убијен човјек и нико ништа не подузима. Он ладно шета слободан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

14.11.2021 08:00

Мозда проговори о наруциоцима убистава у Палама.....

ОДГОВОРИТЕ