Бабаљ: За убиства и злочине нико не одговара!

Посланик СДС Дарко Бабаљ је изјавио да је одлука Апелационог вијећа Суда БиХ да поништи казну бившем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Мамуљину за ратне злочине над Србима поново потврдила да у Суду БиХ нема правде за српске жртве.

Република Српска 11.11.2021 | 17:59
Бабаљ: За убиства и злочине нико не одговара!

Бабаљ наводи да су ова, као и многе претходне одлуке овог суда, потврдиле да он ради по двоструким аршинима.

Он је упитао како је могуће да је овај суд току досадашњих судских процеса само српским официрима и војницима одређивао драконске казне.

„Са друге стране видимо да оне који су одговорни за гнусне злочине почињене над српским народом Суда БиХ осуђује на минималне казне, или их чак ослобађа“, истакао је Бабаљ.  

Он додаје да је када је случај Мамуљин у питању било за очекивати да у овом поступку Суд БиХ узме у обзир доказе Тужилаштва и повећа казну, а не да укида првостепену пресуду којом се осуђује на десет година затвора.

 „Да ли је могуће да за убистава и монструозне злочине одреда “Ел муџахедин” почињене над Србима Возуће и Завидовића нико није одговоран, па ни онај ко је командовао корпусом у чијем је саставу тај одред дјеловао“, упитао је Бабаљ.

Српска демократска странка осуђују одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ да поништи казну бившем команданту Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакибу Мамуљину за ратне злочине над Србима, изјавио је Недељко Гламочак, посланик СДС у НСРС.

Гламочак је поручио да је ово још једна у низу пресуда овог суда које се доносе под политичким утицајем.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

СС

11.11.2021 19:02

А ти настави пљувати по Додику кад он трази да се врати изворном Дејтону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

11.11.2021 20:17

Управо додо сарадјује са сда

Name

Воља народа

11.11.2021 20:23

Додик блефира. Ништа он неће да врати. Хоће богаство да сачува. Мада разумијем ботове за 20км што га бране.

Name

Зз

12.11.2021 05:10

А ко је предао надлежности у БиХ?А сад к'о бајаги тражи враћање истих?Више та политика дудукова неће проћи код народа.

Name

Паја

12.11.2021 07:20

Додик је и формирао тај суд, залагајући се да одговарају осумњичени за ратне злочине. Крив је директно, знао или не знао (још горе ако је незналица) да ће тај суд бити само суд за Србе. Лично је он намјестио притвор и суђење Шаровићу и Мандићу у том суду, само да их склони са свог пута. Какав је он лажов. Ти си исти, а ако ниси тога свјестан онда си билмез.

Name

Крајишник

12.11.2021 08:51

Ре СС а ти нам "стручњак" објасни шта је то изворни Дејтон кад се кунеш у изворни Дејтон по Мили који као и ти појма немаш!!Ко је год био у рату зна да су постојале јединице којима нико није могао наређивати и дјеловале су самовољно одн.под директном командом својих официра,а не виших надређених!Таква је ова "ел муџахид",затим батаљон војне полиције 16-те 1.КК,па "Јокери" ХВО-а,па сјетимо се одметнуте ЈСО ВЈ итд.итд. примјера је хиљаде само зависи ко са које стране то посматра мој неуки Бабаљу!

Name

Ре Крајисник

12.11.2021 10:00

Интересантно је да се сваки злоцин поцињен од стране тзв арбих према Србима или Хрватима, карактерисе као легитимна војна акција према војним циљевима, иако су у вецини злоцина зртве били цивили. А у оним слуцајевима гдје се злоцин не мозе бранити овом тезом, измисљају се активности неких јединица које су биле ван контроле команде као сто је ова елмудзахид. Провидно да не мозе бити провидније, јер је јос увијек зив снимак смотре те злоцинацке јединице коју је изврсио алија са официрима тзв арбих.

Name

Ре ЗЗ

12.11.2021 09:35

2005 године тадашњи Предсједник Републике Српске и председник СДС-а Драган Чавић потписао је капитулацију Војске Републике Српске и формирао Оружане снаге БиХ. На власти у Републици Српској и БиХ био је СДС са својим коалиционим партнерима.

ОДГОВОРИТЕ