Babalj: Za ubistva i zločine niko ne odgovara!

Poslanik SDS Darko Babalj je izjavio da je odluka Apelacionog vijeća Suda BiH da poništi kaznu bivšem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mamuljinu za ratne zločine nad Srbima ponovo potvrdila da u Sudu BiH nema pravde za srpske žrtve.

Republika Srpska 11.11.2021 | 17:59
Babalj: Za ubistva i zločine niko ne odgovara!

Babalj navodi da su ova, kao i mnoge prethodne odluke ovog suda, potvrdile da on radi po dvostrukim aršinima.

On je upitao kako je moguće da je ovaj sud toku dosadašnjih sudskih procesa samo srpskim oficirima i vojnicima određivao drakonske kazne.

„Sa druge strane vidimo da one koji su odgovorni za gnusne zločine počinjene nad srpskim narodom Suda BiH osuđuje na minimalne kazne, ili ih čak oslobađa“, istakao je Babalj.  

On dodaje da je kada je slučaj Mamuljin u pitanju bilo za očekivati da u ovom postupku Sud BiH uzme u obzir dokaze Tužilaštva i poveća kaznu, a ne da ukida prvostepenu presudu kojom se osuđuje na deset godina zatvora.

 „Da li je moguće da za ubistava i monstruozne zločine odreda “El mudžahedin” počinjene nad Srbima Vozuće i Zavidovića niko nije odgovoran, pa ni onaj ko je komandovao korpusom u čijem je sastavu taj odred djelovao“, upitao je Babalj.

Srpska demokratska stranka osuđuju odluku Apelacionog vijeća Suda BiH da poništi kaznu bivšem komandantu Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mamuljinu za ratne zločine nad Srbima, izjavio je Nedeljko Glamočak, poslanik SDS u NSRS.

Glamočak je poručio da je ovo još jedna u nizu presuda ovog suda koje se donose pod političkim uticajem.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

SS

11.11.2021 19:02

A ti nastavi pljuvati po Dodiku kad on trazi da se vrati izvornom Dejtonu

ODGOVORITE
Name

Trebinje

11.11.2021 20:17

Upravo dodo saradjuje sa sda

Name

Volja naroda

11.11.2021 20:23

Dodik blefira. Ništa on neće da vrati. Hoće bogastvo da sačuva. Mada razumijem botove za 20km što ga brane.

Name

Zz

12.11.2021 05:10

A ko je predao nadležnosti u BiH?A sad k'o bajagi traži vraćanje istih?Više ta politika dudukova neće proći kod naroda.

Name

Paja

12.11.2021 07:20

Dodik je i formirao taj sud, zalagajući se da odgovaraju osumnjičeni za ratne zločine. Kriv je direktno, znao ili ne znao (još gore ako je neznalica) da će taj sud biti samo sud za Srbe. Lično je on namjestio pritvor i suđenje Šaroviću i Mandiću u tom sudu, samo da ih skloni sa svog puta. Kakav je on lažov. Ti si isti, a ako nisi toga svjestan onda si bilmez.

Name

Krajišnik

12.11.2021 08:51

Re SS a ti nam "stručnjak" objasni šta je to izvorni Dejton kad se kuneš u izvorni Dejton po Mili koji kao i ti pojma nemaš!!Ko je god bio u ratu zna da su postojale jedinice kojima niko nije mogao naređivati i djelovale su samovoljno odn.pod direktnom komandom svojih oficira,a ne viših nadređenih!Takva je ova "el mudžahid",zatim bataljon vojne policije 16-te 1.KK,pa "Jokeri" HVO-a,pa sjetimo se odmetnute JSO VJ itd.itd. primjera je hiljade samo zavisi ko sa koje strane to posmatra moj neuki Babalju!

Name

Re Krajisnik

12.11.2021 10:00

Interesantno je da se svaki zlocin pocinjen od strane tzv arbih prema Srbima ili Hrvatima, karakterise kao legitimna vojna akcija prema vojnim ciljevima, iako su u vecini zlocina zrtve bili civili. A u onim slucajevima gdje se zlocin ne moze braniti ovom tezom, izmisljaju se aktivnosti nekih jedinica koje su bile van kontrole komande kao sto je ova elmudzahid. Providno da ne moze biti providnije, jer je jos uvijek ziv snimak smotre te zlocinacke jedinice koju je izvrsio alija sa oficirima tzv arbih.

Name

Re ZZ

12.11.2021 09:35

2005 godine tadašnji Predsjednik Republike Srpske i predsednik SDS-a Dragan Čavić potpisao je kapitulaciju Vojske Republike Srpske i formirao Oružane snage BiH. Na vlasti u Republici Srpskoj i BiH bio je SDS sa svojim koalicionim partnerima.

ODGOVORITE