Животна питања грађана и даље и сјенци политике

- Све тежи услови живота, сиромаштво, општа и социјална несигурност грађана, праћени сталним поскупљењима живежних намирниаца, енерегената, комуналних, здравствених и других услуга, свакодневно сијање страха од наметнуте пандемије короне и нових сукоба, тјерају радно способне, а посебно младе да бјеже у иностранство, саопштено је из Савеза пензионера и потомака Репиблике Српске.

Република Српска 11.11.2021 | 12:58
Животна питања грађана и даље и сјенци политике

Даље наводе да умјесто бављења стварним проблемима са којима се свакодневно суочавамо, заробљене институције власти слијепо слиједе ирационалну политику националних лидера, од које само они имају корист.

"Та политика  је више од двије деценије  заснована на истој матрици, свакодневно производити страх од новог рата, оптуживати се међусобно да су они други криви што лоше живимо, политичке опоненте проглашавати издајницима и кокетирати са странцима који то све користе за своје интересе". каже се у саопштењу и додаје да су и опозиционе странке ушле у тај филм и свјесно или несвјесно својим понашањем дају таквој политици легитимитет.

"Савез пензионера и потомака је као политичка организација, која окупља три генерације за двије године свога постојања упутила више од три стотине дописа инаституцијама власти на свим нивоима, указујући на пропусте, дајући приједлоге и сугестије како их отклонити, стално позивала на дијалог, толеранцију и одговрно понашање према нама грађанима, које представљају и у чије име доносе одлуке", наводи се у саопштењу.

Наглашавају да је посебан акценат увијек био на све теже услове живота нарочито пензионера, незапослених, породица погинулих  бораца, ратних инвалида, расељених лица који чине више од 70% становника Републике и по свим критеријима спадају у катерорију социјално угрожених.

"И овим јавним обраћањем позивамо одговорне да се освијесте и коначно почну да се баве рјешавањем ових проблема, да престану са политиканством и испразним надматањем ко је већи Србин, Бошњак или Хрват. Зато подржавамо Захтјев СДС-а о одржавању посебне сједнице НСРС, о положају и статусу бораца, коју смо и ми неколико пута тражили, тим прије што су око 115.000 бивших бораца, данас пензионери са минималним примањима", стоји у саопштењу.

На крају саопштења упућен је позив да се форимира јединствена борачку организацију по систему како смо били организовани у ратним јединицама од вода, преко чете, батаљона, бригаде, дивизије па до армије, тако ћемо избјећи да се међу нас убаце мућци и разни мешетари који продају свој образ и част за неку синекуру, којом их је власт досад куповала да служи њој, а не борцима.

Савез пензионера и потомака води Драгутин Илић.

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

МИЛОРАД

11.11.2021 12:29

ЈЕДИНСТВЕНА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЈЕ ПРАВО РЈЕШЕЊЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.11.2021 12:41

Ви пензионери сте у сваком погледу мртво слово на папиру. Чега се ви бојите или вам је доиста добро па годинама шутите

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

11.11.2021 13:03

Врло прецизно дефинисане проблема и конструктивни приједлози за рјешења у интересу народа а не појединаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласнарода

11.11.2021 17:03

Предлаземо да примате пензије Као у Цанади!!!

Name

ре

11.11.2021 13:05

Е мој докторе док не лупиш руком о стол, нема од тих твоји ријечи код вишегодишњи криминалаца ништа у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ

11.11.2021 13:34

Је то јасно овом народу,као што је јасно и онима који су били у обавези да спријече такво бахато понашање према грађанима,а нису ни прстом мрднули!!! А,колико их је,морат ћемо градити велики број затвора!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика

11.11.2021 13:43

Већ 30 година не ради за грађане, већ за приватне интересе тзв. Политичара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

11.11.2021 15:03

Дај бре Илићу уживај у пензији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

11.11.2021 15:40

Драги докторе,власт Милорада Додика је толико зла нанијела овом народу,његова малигна политика је толико метеастазирала да скоро и нема здравог ткива од ког би се нешто здраво могло активирати.Омладина која је још у овој биједној државици користи његов модел до добре егзистенције,а то је криминал,корупција,непотизам......Ми,који смо стварали ову државу се боримо за насушни хљеб а наша дјеца су отишла и служе капиталистима запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

11.11.2021 21:59

Потпуно сте у праву др.Илићу, само сте остали недорећени у смислу дефиниције, како ријешити ове друштвене проблеме, и како изаћи из ове озбиљне друштвене кризе??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

12.11.2021 04:55

Браво докторе све сте тацно рекли ја стварно немогу да схватим да смо толико глуп народ па мирно посматрамо ста нам раде .Поготово пљацка у овом злу те многобројне афере а ми и даље сутимо и мирно посматрамо.Па људи нисмо боље ни заслузили.Ста ако поново ови криминалци побиједе .

ОДГОВОРИТЕ