Životna pitanja građana i dalje i sjenci politike

- Sve teži uslovi života, siromaštvo, opšta i socijalna nesigurnost građana, praćeni stalnim poskupljenjima živežnih namirniaca, eneregenata, komunalnih, zdravstvenih i drugih usluga, svakodnevno sijanje straha od nametnute pandemije korone i novih sukoba, tjeraju radno sposobne, a posebno mlade da bježe u inostranstvo, saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka Repiblike Srpske.

Republika Srpska 11.11.2021 | 12:58
Životna pitanja građana i dalje i sjenci politike

Dalje navode da umjesto bavljenja stvarnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavamo, zarobljene institucije vlasti slijepo slijede iracionalnu politiku nacionalnih lidera, od koje samo oni imaju korist.

"Ta politika  je više od dvije decenije  zasnovana na istoj matrici, svakodnevno proizvoditi strah od novog rata, optuživati se međusobno da su oni drugi krivi što loše živimo, političke oponente proglašavati izdajnicima i koketirati sa strancima koji to sve koriste za svoje interese". kaže se u saopštenju i dodaje da su i opozicione stranke ušle u taj film i svjesno ili nesvjesno svojim ponašanjem daju takvoj politici legitimitet.

"Savez penzionera i potomaka je kao politička organizacija, koja okuplja tri generacije za dvije godine svoga postojanja uputila više od tri stotine dopisa inastitucijama vlasti na svim nivoima, ukazujući na propuste, dajući prijedloge i sugestije kako ih otkloniti, stalno pozivala na dijalog, toleranciju i odgovrno ponašanje prema nama građanima, koje predstavljaju i u čije ime donose odluke", navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da je poseban akcenat uvijek bio na sve teže uslove života naročito penzionera, nezaposlenih, porodica poginulih  boraca, ratnih invalida, raseljenih lica koji čine više od 70% stanovnika Republike i po svim kriterijima spadaju u kateroriju socijalno ugroženih.

"I ovim javnim obraćanjem pozivamo odgovorne da se osvijeste i konačno počnu da se bave rješavanjem ovih problema, da prestanu sa politikanstvom i ispraznim nadmatanjem ko je veći Srbin, Bošnjak ili Hrvat. Zato podržavamo Zahtjev SDS-a o održavanju posebne sjednice NSRS, o položaju i statusu boraca, koju smo i mi nekoliko puta tražili, tim prije što su oko 115.000 bivših boraca, danas penzioneri sa minimalnim primanjima", stoji u saopštenju.

Na kraju saopštenja upućen je poziv da se forimira jedinstvena boračku organizaciju po sistemu kako smo bili organizovani u ratnim jedinicama od voda, preko čete, bataljona, brigade, divizije pa do armije, tako ćemo izbjeći da se među nas ubace mućci i razni mešetari koji prodaju svoj obraz i čast za neku sinekuru, kojom ih je vlast dosad kupovala da služi njoj, a ne borcima.

Savez penzionera i potomaka vodi Dragutin Ilić.

(BN) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

MILORAD

11.11.2021 12:29

JEDINSTVENA BORAČKA ORGANIZACIJA JE PRAVO RJEŠENJE !!!

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.11.2021 12:41

Vi penzioneri ste u svakom pogledu mrtvo slovo na papiru. Čega se vi bojite ili vam je doista dobro pa godinama šutite

ODGOVORITE
Name

NR

11.11.2021 13:03

Vrlo precizno definisane problema i konstruktivni prijedlozi za rješenja u interesu naroda a ne pojedinaca.

ODGOVORITE
Name

Glasnaroda

11.11.2021 17:03

Predlazemo da primate penzije Kao u Canadi!!!

Name

re

11.11.2021 13:05

E moj doktore dok ne lupiš rukom o stol, nema od tih tvoji riječi kod višegodišnji kriminalaca ništa u RS.

ODGOVORITE
Name

SVE

11.11.2021 13:34

Je to jasno ovom narodu,kao što je jasno i onima koji su bili u obavezi da spriječe takvo bahato ponašanje prema građanima,a nisu ni prstom mrdnuli!!! A,koliko ih je,morat ćemo graditi veliki broj zatvora!!!

ODGOVORITE
Name

Politika

11.11.2021 13:43

Već 30 godina ne radi za građane, već za privatne interese tzv. Političara

ODGOVORITE
Name

Ilija

11.11.2021 15:03

Daj bre Iliću uživaj u penziji.

ODGOVORITE
Name

Laktaši

11.11.2021 15:40

Dragi doktore,vlast Milorada Dodika je toliko zla nanijela ovom narodu,njegova maligna politika je toliko meteastazirala da skoro i nema zdravog tkiva od kog bi se nešto zdravo moglo aktivirati.Omladina koja je još u ovoj bijednoj državici koristi njegov model do dobre egzistencije,a to je kriminal,korupcija,nepotizam......Mi,koji smo stvarali ovu državu se borimo za nasušni hljeb a naša djeca su otišla i služe kapitalistima zapada.

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

11.11.2021 21:59

Potpuno ste u pravu dr.Iliću, samo ste ostali nedorećeni u smislu definicije, kako riješiti ove društvene probleme, i kako izaći iz ove ozbiljne društvene krize??

ODGOVORITE
Name

Laki

12.11.2021 04:55

Bravo doktore sve ste tacno rekli ja stvarno nemogu da shvatim da smo toliko glup narod pa mirno posmatramo sta nam rade .Pogotovo pljacka u ovom zlu te mnogobrojne afere a mi i dalje sutimo i mirno posmatramo.Pa ljudi nismo bolje ni zasluzili.Sta ako ponovo ovi kriminalci pobijede .

ODGOVORITE