Сипа у потрази за једном особом коју тражи Србија

За једним лицем се врши потрага на основу расписане потјернице НЦБ Интерпола Београд, због основа сумње да је починило кривично дјело на територији Републике Србије.

Република Српска 11.11.2021 | 11:46
Сипа у потрази за једном особом коју тражи Србија

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту данас (11.11.2021. године) на подручју Градишке претресају стамбене просторије и помоћне објекте на седам локација, с циљем документовања кривичног дјела из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Неовлаштен промет опојним дрогама“ и члана 232. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела“.

За једним лицем се врши потрага на основу расписане потјернице НЦБ Интерпола Београд, због основа сумње да је починило кривично дјело на територији Републике Србије.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето више предмета који могу послужити као доказ у истражном поступку.

Наведене активности проводе се по наредбама Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и у координацији са Министарством унутрашњих послова Републике Хрватске и Републике Словеније.

Након окончања наведених активности биће достављен извјештај Суду Босне и Херцеговине и Тужилаштву Босне и Херцеговине, саопштено је из Сипе.

Како БН сазнаје, припадници СИПА-е на више локација у Градишци тражили су Миливоја Ловреновића, званог Чоми, кога, према нашим изворима, траже правосудни органи Србије.

Припадници Сипе извршили су претресе на више локација, али нису успјели да пронађу Ловреновића. Сумња се да је успио да побјегне у Хрватску.

Ловреновић се доводи у везу са ликвидацијама у Србији и региону. 

Како сазнајемо, једна од тих ликвидација је и убиство Страхиње Стојановића у Београду.

(БН Фото: Илустрација) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БУКА

11.11.2021 12:39

Фонд здравственог осигурања Републике Српске поново је одабрао компанију "Проинтер" у избору најповољнијег понуђача за одржавање пословног информационог система.  Одлука о избору донесена је 4.новембра ове године. Вриједност уговореног посла је 500.400 КМ без ПДВ-а, односно 585.468,КМ са ПДВ-ом. У октобру ове године је Фонд здравственог осигурања РС такођер склопио уговор са овом компанијом вриједан 444.595 КМ са ПДВ-ом за набавку 159 рачунара, четири екстерна диска, 56 портних сwитцхева те 11 wирелесс аццес поинта. Компанија "Проинтер" као члан "Инфинитy" групације, коју чине још компаније "Калдера", "Инфинитy АДС" и "ЕП Мобиле", побиједила је на укупно 22 тендера, чиме је добила посао од укупно 6,1 милиона КМ КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

11.11.2021 13:29

А када мисле хапсити главне протагонисте десавања свега и свацега у БиХ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

11.11.2021 14:09

Чуј кренули да хапсе па обавијестили полицију РС. Мислио сма да је СИПА мало већа фора али прц милојка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2021 15:38

Јел они имају надлежност у РС да хапсе???Баја рекао да несмију!!!

Name

Ре ре

11.11.2021 18:30

Нека само хапсе багру!