Sipa u potrazi za jednom osobom koju traži Srbija

Za jednim licem se vrši potraga na osnovu raspisane potjernice NCB Interpola Beograd, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo na teritoriji Republike Srbije.

Republika Srpska 11.11.2021 | 11:46
Sipa u potrazi za jednom osobom koju traži Srbija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas (11.11.2021. godine) na području Gradiške pretresaju stambene prostorije i pomoćne objekte na sedam lokacija, s ciljem dokumentovanja krivičnog djela iz člana 250. Кrivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. Кrivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Neovlašten promet opojnim drogama“ i člana 232. Кrivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela“.

Za jednim licem se vrši potraga na osnovu raspisane potjernice NCB Interpola Beograd, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo na teritoriji Republike Srbije.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u istražnom postupku.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Nakon okončanja navedenih aktivnosti biće dostavljen izvještaj Sudu Bosne i Hercegovine i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Sipe.

Kako BN saznaje, pripadnici SIPA-e na više lokacija u Gradišci tražili su Milivoja Lovrenovića, zvanog Čomi, koga, prema našim izvorima, traže pravosudni organi Srbije.

Pripadnici Sipe izvršili su pretrese na više lokacija, ali nisu uspjeli da pronađu Lovrenovića. Sumnja se da je uspio da pobjegne u Hrvatsku.

Lovrenović se dovodi u vezu sa likvidacijama u Srbiji i regionu. 

Kako saznajemo, jedna od tih likvidacija je i ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu.

(BN Foto: Ilustracija) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BUKA

11.11.2021 12:39

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ponovo je odabrao kompaniju "Prointer" u izboru najpovoljnijeg ponuđača za održavanje poslovnog informacionog sistema.  Odluka o izboru donesena je 4.novembra ove godine. Vrijednost ugovorenog posla je 500.400 KM bez PDV-a, odnosno 585.468,KM sa PDV-om. U oktobru ove godine je Fond zdravstvenog osiguranja RS također sklopio ugovor sa ovom kompanijom vrijedan 444.595 KM sa PDV-om za nabavku 159 računara, četiri eksterna diska, 56 portnih switcheva te 11 wireless acces pointa. Kompanija "Prointer" kao član "Infinity" grupacije, koju čine još kompanije "Kaldera", "Infinity ADS" i "EP Mobile", pobijedila je na ukupno 22 tendera, čime je dobila posao od ukupno 6,1 miliona KM KM.

ODGOVORITE
Name

sale

11.11.2021 13:29

A kada misle hapsiti glavne protagoniste desavanja svega i svacega u BiH ?

ODGOVORITE
Name

Krle

11.11.2021 14:09

Čuj krenuli da hapse pa obavijestili policiju RS. Mislio sma da je SIPA malo veća fora ali prc milojka...

ODGOVORITE
Name

Re

11.11.2021 15:38

Jel oni imaju nadležnost u RS da hapse???Baja rekao da nesmiju!!!

Name

Re re

11.11.2021 18:30

Neka samo hapse bagru!