"Говорио сам више пута са Ескобаром, али нисмо дуго"

Предсједник Србије Александар Вучић прокоментарисао је посету Габријела Ескобара Босни и Херцеговини.

Србија 10.11.2021 | 14:00
"Говорио сам више пута са Ескобаром, али нисмо дуго"

Србија је за поштовања Дејтонског споразума. Друга је ствар што су кроз имплементацију долазиле промене од наметања високих представника које немају везе са тим Споразум", казао је Вучић.

"Говорио сам више пута са Ескобаром, али нисмо дуго", казао је Вучић после свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније Континентал аутомотив Србија (Цонтинентал Аутомотиве Сербиа) у Новом Саду.

"Ми смо независна земља"

Поводом изјаве председнице тзв. Косова Вјосе Османи да је Србија оруђе Русије, Вучић истиче да је то "глупо".

"Толико глупо да немам речи. Нисмо никаквог оруђе Русије ни ЕУ , ни САД. Ми смо независна земља. Можда смо једни од ретких у овом делу Европе. У нашој земљи не одлучује нико сем нас и на то сам додатно поносан. Само та политика може да чува мир, али понос и достојанство нашег народа. Они који то не разумеју... Када не знају шта да кажу, они кажу да смо везани са Русијом и Кином. Самостална Србија која је на европском путу, али поштује руске и кинеске пријатеље", објаснио је Вучић.

Посета Турској

Говорећи о евентуалној посети Реџепа Тајипа Ердогана Србији, казао је да му није тешко ни да оде у Турску и истакао да "неће коментарисати последње изјаве" турског председника о БиХ.

"То што се десило Марку Ивасу је ужас"

Вучић је прокоментарисао и кривичну пријаву поднету против новинара Тањуга Марка Иваса, због оптужби да је негирао геноцид у Сребреници приликом интервјуа са хрватским чланом Председништва БиХ Жељком Комшићем.

"То што се десило Марку Ивасу је ужас. Да поднесете пријаву против некога што му се није допало питање. Драго ми је што то не може у Србији", истакао је Вучић.

"Имате толико мурала Праљку у земљи ЕУ", навео је Вучић, и истакао да медији најављују интервјуе са некадашњим командантом босанских снага Насером Орићем.

"Али зато Србима треба што снажније забити глогов колац у срце", објаснио је председник.

Такође се осврнуо на то како је објављена лаж да је био 1991. године у Петрињи.

(Б92)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Алоо

10.11.2021 13:26

Ста це онај комсиц ,незна јадан ко га заступа. Нсјвисе навија босњацима,посто је био у.армији бих. ,зена босњакиња ,мајка српкиња ,отац хрват. Он је до сада показо велику мрзњу према србима,а и хрвате несто несмека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пијаница

10.11.2021 15:06

Талибани му саборци и висе ниста није потребно додати.

Name

Алма

10.11.2021 15:22

Нисте уопсте информисани и неговорите глупости

Name

Та иди

10.11.2021 18:11

Добро су стари људи говорили да буковина није само у шуми.

Name

Ђорђе

10.11.2021 13:43

Пажљиво возите. Клизаво је. На асфалту и у животу. Поздрав за добре људе, без обзира на вјеру, нацију и мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хус

10.11.2021 14:01

Тако је Ђорђе.

Name

ј-а-ц-к-y-1-2-1-2!

10.11.2021 15:09

Хвала Ђорђе , лијепо је видјети да има нормалних људи.

Name

Приједорцанин М.

11.11.2021 00:18

Вуцицу добро балансирас и водис медзународну политику свакако знас.и сам да следи глобални обрацун и морамо остати неутрални на Балкану а то је јасно и јакима питање је поциње Балкан или Азија...

Name

Миле

10.11.2021 15:30

Доста паметовања требају нам фабрике отворите једну за производњу пелена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.11.2021 17:15

Хвала Дјордје,ид бројања крвних зрнаца и прица о прослости ,нема бољег зивота. Требају нам инвеститори а ко це улагат капитал у ово зиво блато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

10.11.2021 22:19

Одустани цовеце да подрзавас оног криминалца,лудак це и тебе издати да би се показао као највеци србин у историји срба. Због васег заједницког фасистицког пројекта хоцете омладину која је тек почела да зиви да гурнете у рат. Стиди се својих поступака према оном луђаку и криминалцу.

ОДГОВОРИТЕ