"Govorio sam više puta sa Eskobarom, ali nismo dugo"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je posetu Gabrijela Eskobara Bosni i Hercegovini.

Srbija 10.11.2021 | 14:00
"Govorio sam više puta sa Eskobarom, ali nismo dugo"

Srbija je za poštovanja Dejtonskog sporazuma. Druga je stvar što su kroz implementaciju dolazile promene od nametanja visokih predstavnika koje nemaju veze sa tim Sporazum", kazao je Vučić.

"Govorio sam više puta sa Eskobarom, ali nismo dugo", kazao je Vučić posle svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Novom Sadu.

"Mi smo nezavisna zemlja"

Povodom izjave predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani da je Srbija oruđe Rusije, Vučić ističe da je to "glupo".

"Toliko glupo da nemam reči. Nismo nikakvog oruđe Rusije ni EU , ni SAD. Mi smo nezavisna zemlja. Možda smo jedni od retkih u ovom delu Evrope. U našoj zemlji ne odlučuje niko sem nas i na to sam dodatno ponosan. Samo ta politika može da čuva mir, ali ponos i dostojanstvo našeg naroda. Oni koji to ne razumeju... Kada ne znaju šta da kažu, oni kažu da smo vezani sa Rusijom i Kinom. Samostalna Srbija koja je na evropskom putu, ali poštuje ruske i kineske prijatelje", objasnio je Vučić.

Poseta Turskoj

Govoreći o eventualnoj poseti Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, kazao je da mu nije teško ni da ode u Tursku i istakao da "neće komentarisati poslednje izjave" turskog predsednika o BiH.

"To što se desilo Marku Ivasu je užas"

Vučić je prokomentarisao i krivičnu prijavu podnetu protiv novinara Tanjuga Marka Ivasa, zbog optužbi da je negirao genocid u Srebrenici prilikom intervjua sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Željkom Komšićem.

"To što se desilo Marku Ivasu je užas. Da podnesete prijavu protiv nekoga što mu se nije dopalo pitanje. Drago mi je što to ne može u Srbiji", istakao je Vučić.

"Imate toliko murala Praljku u zemlji EU", naveo je Vučić, i istakao da mediji najavljuju intervjue sa nekadašnjim komandantom bosanskih snaga Naserom Orićem.

"Ali zato Srbima treba što snažnije zabiti glogov kolac u srce", objasnio je predsednik.

Takođe se osvrnuo na to kako je objavljena laž da je bio 1991. godine u Petrinji.

(B92)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Aloo

10.11.2021 13:26

Sta ce onaj komsic ,nezna jadan ko ga zastupa. Nsjvise navija bosnjacima,posto je bio u.armiji bih. ,zena bosnjakinja ,majka srpkinja ,otac hrvat. On je do sada pokazo veliku mrznju prema srbima,a i hrvate nesto nesmeka.

ODGOVORITE
Name

Pijanica

10.11.2021 15:06

Talibani mu saborci i vise nista nije potrebno dodati.

Name

Alma

10.11.2021 15:22

Niste uopste informisani i negovorite gluposti

Name

Ta idi

10.11.2021 18:11

Dobro su stari ljudi govorili da bukovina nije samo u šumi.

Name

Đorđe

10.11.2021 13:43

Pažljivo vozite. Klizavo je. Na asfaltu i u životu. Pozdrav za dobre ljude, bez obzira na vjeru, naciju i mišljenje.

ODGOVORITE
Name

Хус

10.11.2021 14:01

Тако је Ђорђе.

Name

j-a-c-k-y-1-2-1-2!

10.11.2021 15:09

Hvala Đorđe , lijepo je vidjeti da ima normalnih ljudi.

Name

Prijedorcanin M.

11.11.2021 00:18

Vucicu dobro balansiras i vodis medzunarodnu politiku svakako znas.i sam da sledi globalni obracun i moramo ostati neutralni na Balkanu a to je jasno i jakima pitanje je pocinje Balkan ili Azija...

Name

Mile

10.11.2021 15:30

Dosta pametovanja trebaju nam fabrike otvorite jednu za proizvodnju pelena

ODGOVORITE
Name

Istina

10.11.2021 17:15

Hvala Djordje,id brojanja krvnih zrnaca i prica o proslosti ,nema boljeg zivota. Trebaju nam investitori a ko ce ulagat kapital u ovo zivo blato.

ODGOVORITE
Name

Kris

10.11.2021 22:19

Odustani covece da podrzavas onog kriminalca,ludak ce i tebe izdati da bi se pokazao kao najveci srbin u istoriji srba. Zbog vaseg zajednickog fasistickog projekta hocete omladinu koja je tek počela da zivi da gurnete u rat. Stidi se svojih postupaka prema onom luđaku i kriminalcu.

ODGOVORITE