Додик покушава продужити кризу до наредних избора

Шаровић истиче да је врло јасно да Додик покушава продужити кризу на наредних шест мјесеци како би се што више приближио општим изборима.

Република Српска 09.11.2021 | 09:48
Додик покушава продужити кризу до наредних избора

Предсједник СДС -а Мирко Шаровић казао је да су разговарали са специјалним представником америчког предсједника за Западни Балкан о актуелним темама и узаврелој ситуацији у Босни и Херцеговини.

"Констатовали смо да је ово криза која има много већи потенцијал и да је потребан разум и људи који доносе одлуке у БиХ који ће ову ситуацију окренути у нормалан процес, а не да срљамо у даље заоштравање ситуације у БиХ", рекао је Шаровић.

На састанку су утврдили да у БиХ постоје теме које захтијевају дијалог као што су одлуке уставних судова на државном и ентитетском нивоу и непровођење измјена Кривичног закона које је наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко.

Неизбјежно је једна од тема био и Милорад Додик.

"Потпуно је јасно да је њему као политичару својевремено одговарао и високи представник и Бонска овлаштења. Он је на томе и профитирао, а сада прича сасвим другу причу", поручио је Шаровић.

Даље истиче да је врло јасно да Додик покушава продужити кризу на наредних шест мјесеци како би се што више приближио општим изборима.

"Сигурно је да ће то искористити само за личне сврхе", констатација је Шаровића.

Он је изнио став опозиције о актуелним проблемима казавши да постоје оправдани захтјеви из Републике Српске, али да њих треба рјешавати дијалогом.

"За разлику од њега (Додика), ми сматрамо да легитимне захтјеве Републике Српске треба рјешавати у партнерском односу, а да су једностране одлуке врло опасне у овом тренутку и да нас то може одвести у странпутицу", закључио је Шаровић.

Што се тиче чланства БиХ у ЕУ и "Отворени Балкан", Шаровић је рекао да су то једини правци којима треба ићи, а она питања која дијеле народе у БиХ треба отворити и о њима разговарати било гдје у БиХ.

Састанак опозиционих лидера СДС-а и ПДП-а са Ескобаром одржан је јутрос у Бањалуци.

(БН/Клиx/Срна) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Потапање

09.11.2021 09:07

Скоро 30 година игре "мацке и миса" иза политицких кулоара без икаквих резултата! Па погледајте како зиви обицан свијет и запитајте се засто млади одлазе-

ОДГОВОРИТЕ
Name

саровиц

09.11.2021 09:49

који си ти демагог и бандит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

09.11.2021 10:33

Само га треба питати колико је новца добио тад а до тад је куца и стан били под хипотеком а од Рогуљица потајмљивао сто кМ!! Спрдацинаа!! Свим политицарима треба одузети зарадјено у политици за нерад незнање бсхатост и НЕМОРАЛ!!! Пљацка приватизација плате и привилегије себи узели као у 16 вијеку!Коза Ностра балканска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

09.11.2021 10:40

Ма паметно сто се повукао пред притиском европе и Ескобара . Ником није до подизања тензија цијене дивљају енергетска криза . Није вријеме за супљу реторику . Осим тога ин то ради само да привуце примитивне људе да гласају за њега а и у те сврхе та реторика му не треба јер побједице опет на изборима . Једноставно алтернатива њему је Несиц Саровиц и опозиција лоса . Ко би дао глас опозуцији која се оградјује од Вукановица . Смијесно . Опозиција мора понудити народу праведније друство а не само имати зељу да се докопају ресурса јавних . Дакле Додик остаје на власти јос дуго дуго .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

САСА

09.11.2021 12:36

Немас треце алтернативе...ста цемо сад ?

Name

С Т А Н К О

09.11.2021 10:52

Ишло се и код султана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

09.11.2021 13:27

Ма ниста ,све је пејина унука урадила.

Name

ОО7

09.11.2021 11:57

Од страха од санкција,Додик побегао код Ердогана,без ушију,каже Вукановић.Хахахаха.

ОДГОВОРИТЕ