Одронио се главни пут ка Јахорини, санација вечерас

Начелник општине Пале Бошко Југовић потврдио је да је усљед обилних падавина и бујица активирано клизиште на главној путној комуникацији од Пала преко Триангле до Јахорине, што је за посљедицу имало урушавање дијела саобраћајнице, због чега је и саобраћај на овој путној дионици вечерас потпуно обустављен.

Република Српска 08.11.2021 | 21:24
Одронио се главни пут ка Јахорини, санација вечерас

Активно клизиште у дужини од 100 до 150 метара дјелимично је урушило саобраћајницу на локалитету у близини водоводног резервоара ‘Бистрица’ и, с обзиром на то да киша и даље пада, руководство ЈП ‘Путеви Републике Српске’ наложило је да санација оштећења на путу почне одмах вечерас, како би биле спријечене још веће посљедице, рекао је Југовић.

Он је потврдио да су на терену све надлежне службе и интервентне екипе, те да су заједно са њим локалитет обишли и начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, директор предузећа “Водовод и канализација” Пале Дејан Којић, представници ЈП “Путеви Републике Српске” и цивилне заштите. У сталној смо комуникацији са управом Олимпијског центра ‘Јахорина’ и сви улажемо напоре да што прије отклонимо проблем. С обзиром на то да је због сличне ситуације у прекиду и саобраћај на комуникацији Подграб-Јахорина, интервентно је наложено да се хитно санирају оба путна правца, при чему је, из оправданих разлога и веће фреквентности саобраћаја, као први приоритет дефинисана дионица од Триангле до Јахорине – објаснио је Југовић.

Начелник општине Пале изразио је очекивање да ће ситуација већ сутра бити доста повољнија и да ће бар један од путних праваца бити отворен за саобраћај. Добили смо увјеравања ангажованих извођача радова да би током сутрашњег дана требало да буду санирана оштећења на путу Пале-Триангла-Јахорина и пуштен саобраћај на овој путној комуникацији, а врло брзо биће ријешен и проблем на путној комуникацији Подграб-Јахорина – истакао је Југовић.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Соко

08.11.2021 20:31

Јел прикина фирма главна за санације?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњо

09.11.2021 07:59

Бозија казна , Јахорина се масовно сијече оде сва шума плус нелегалним објекти гдје се паре перу од мафије и политичара, Јахорина је постала ругло , сад пошаљите Деспоте и специјалце нека праве путове. С природом се играти је ван памети , нелегална сјећа и дивља градња своје почињу да показују а ста ће тек услиједити горе нисмо свјесни. Оде ски сезона И све горе

Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

08.11.2021 20:41

Само наставите сјећи, уништавати, шуму.Моћићете онда само хеликоптером доћи до Јахорине.Додуше некима неће ни то бити проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масала

08.11.2021 20:49

Не поправљајте ,Миле свакако хеликоптером долази горе !!Ко нема хеликоптер не треба ни долазити на зимску љепотицу ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

дана

09.11.2021 04:32

Нека мало буду планинари.

Name

Путиц

08.11.2021 21:20

Огради се Боле сто је висе могуце. Тендер нацелник Пала, цак и не дијели него само себи узима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

08.11.2021 21:55

До сутра ујутро да је све готово Радови на изградњи објеката на Јахорини су од виталног националног интереса и једна бујица не смије зауставити радове ни на један сат Знаци сутра до 06.00х

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

09.11.2021 05:27

Шта ће учинити, попуниће ону пукотину асфалтом или супер-лијепом, брже вата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

09.11.2021 10:19

Е штета..Поготову за оне хотеле у изградњи

Name

Ја видио

09.11.2021 15:27

Багери и камиони Бијељина Пута били тамо и нешто реновирали копали возили брљали. Ради шта ко хоће, мафија зида гдје хоће хотеле и апартмане, други гуле суму и тргују балванима, трећи копају рјечице да направе мини централу. Једноставно речено опште безакоње јер таква је власт у РС и нема ту спаса.