Odronio se glavni put ka Jahorini, sanacija večeras

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potvrdio je da je usljed obilnih padavina i bujica aktivirano klizište na glavnoj putnoj komunikaciji od Pala preko Triangle do Jahorine, što je za posljedicu imalo urušavanje dijela saobraćajnice, zbog čega je i saobraćaj na ovoj putnoj dionici večeras potpuno obustavljen.

Republika Srpska 08.11.2021 | 21:24
Odronio se glavni put ka Jahorini, sanacija večeras

Aktivno klizište u dužini od 100 do 150 metara djelimično je urušilo saobraćajnicu na lokalitetu u blizini vodovodnog rezervoara ‘Bistrica’ i, s obzirom na to da kiša i dalje pada, rukovodstvo JP ‘Putevi Republike Srpske’ naložilo je da sanacija oštećenja na putu počne odmah večeras, kako bi bile spriječene još veće posljedice, rekao je Jugović.

On je potvrdio da su na terenu sve nadležne službe i interventne ekipe, te da su zajedno sa njim lokalitet obišli i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Pale Dejan Kojić, predstavnici JP “Putevi Republike Srpske” i civilne zaštite. U stalnoj smo komunikaciji sa upravom Olimpijskog centra ‘Jahorina’ i svi ulažemo napore da što prije otklonimo problem. S obzirom na to da je zbog slične situacije u prekidu i saobraćaj na komunikaciji Podgrab-Jahorina, interventno je naloženo da se hitno saniraju oba putna pravca, pri čemu je, iz opravdanih razloga i veće frekventnosti saobraćaja, kao prvi prioritet definisana dionica od Triangle do Jahorine – objasnio je Jugović.

Načelnik opštine Pale izrazio je očekivanje da će situacija već sutra biti dosta povoljnija i da će bar jedan od putnih pravaca biti otvoren za saobraćaj. Dobili smo uvjeravanja angažovanih izvođača radova da bi tokom sutrašnjeg dana trebalo da budu sanirana oštećenja na putu Pale-Triangla-Jahorina i pušten saobraćaj na ovoj putnoj komunikaciji, a vrlo brzo biće riješen i problem na putnoj komunikaciji Podgrab-Jahorina – istakao je Jugović.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Soko

08.11.2021 20:31

Jel prikina firma glavna za sanacije?

ODGOVORITE
Name

Ognjo

09.11.2021 07:59

Bozija kazna , Jahorina se masovno siječe ode sva šuma plus nelegalnim objekti gdje se pare peru od mafije i političara, Jahorina je postala ruglo , sad pošaljite Despote i specijalce neka prave putove. S prirodom se igrati je van pameti , nelegalna sjeća i divlja gradnja svoje počinju da pokazuju a sta će tek uslijediti gore nismo svjesni. Ode ski sezona I sve gore

Name

ISTOČNO SARAJEVO

08.11.2021 20:41

Samo nastavite sjeći, uništavati, šumu.Moćićete onda samo helikopterom doći do Jahorine.Doduše nekima neće ni to biti problem.

ODGOVORITE
Name

Masala

08.11.2021 20:49

Ne popravljajte ,Mile svakako helikopterom dolazi gore !!Ko nema helikopter ne treba ni dolaziti na zimsku ljepoticu ???

ODGOVORITE
Name

dana

09.11.2021 04:32

Neka malo budu planinari.

Name

Putic

08.11.2021 21:20

Ogradi se Bole sto je vise moguce. Tender nacelnik Pala, cak i ne dijeli nego samo sebi uzima.

ODGOVORITE
Name

MENAGER

08.11.2021 21:55

Do sutra ujutro da je sve gotovo Radovi na izgradnji objekata na Jahorini su od vitalnog nacionalnog interesa i jedna bujica ne smije zaustaviti radove ni na jedan sat Znaci sutra do 06.00h

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

09.11.2021 05:27

Šta će učiniti, popuniće onu pukotinu asfaltom ili super-lijepom, brže vata

ODGOVORITE
Name

Tatar

09.11.2021 10:19

E šteta..Pogotovu za one hotele u izgradnji

Name

Ja vidio

09.11.2021 15:27

Bageri i kamioni Bijeljina Puta bili tamo i nešto renovirali kopali vozili brljali. Radi šta ko hoće, mafija zida gdje hoće hotele i apartmane, drugi gule sumu i trguju balvanima, treći kopaju rječice da naprave mini centralu. Jednostavno rečeno opšte bezakonje jer takva je vlast u RS i nema tu spasa.