Вера Матовић почела је да пева у Чачку, а ево чиме је хтела да се бави!

Вера Матовић без задршке причала о свом животу, а на самом почетку своје исповести дотакла детињства и музичког почетка.

Забава 08.11.2021 | 18:39
Вера Матовић почела је да пева у Чачку, а ево чиме је хтела да се бави!

- Ово нисам ни сањала! Каква музика... Наставница је дошла да види како сам ја то кренула, рекла је: "Данас нећемо теорију, данас ћемо да видимо ко како пева". Ја сам отпевала "Јутрос ми је ружа процветала", одушевила се. Мој брат је свирао хармонику, ја сам преписивала песме са радио станица, ту није било много песама, већ само неколико, ја сам све то преписивала и он кад дође са неке тезге, ја му пренесем мелодију, текстове, све ми то брзо научимо. Кад је видео да ја са све то умем, фалила му је певачица једном. Питали смо родитеље да ли бих могла да му се прикључим, и тако смо мој брат и ја кренули да наступамо. Никад сама не бих кренула у то - открива Вера.

- Живела сам у Чачку, са братом сам кренула да радим, ја се њему увек захваљујем. Нисам знала како да му се одужим, он је оставио хармонику, оженио се певачицом која је исто прекинула да ради, нисам знала како да му се захвалим. Онда смо наишли на песму "Брат и сестра" - прича певачица.

- Као девојчица сам маштала да будем учитељица. Волела сам децу, тек сад да не причам! Они су моји фаворити за све. Школа ми није била близу, у Ужицу, ја сам се због тога одлучила за другу школу. Била бих добра учитељица. Схватила сам да нисам за канцеларију, била сам у економској школи, верификовала сам сведочанство и отишла сам за трговца. Мој тата је био радник, а мама домаћица. Мама је била закон! Тату нисмо ни виђали, он кад дође са посла, ми смо спавали - присећа се она.

Вера је открила и да ли су њени родитељи били против тога да се она бави певањем.

- Таман посла! Код нас је био закон шта кажу маму и тата, ниси могао против њих да одлучиш - каже Вера у емисији "Премијера - Викенд Специјал".

Sanja Ćulibrk, Vera Matović <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН ГРАНД ТВ

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар