Бивши "Оклопници" окупљени пред Митровдан

Припадници Оклопног батаљона славне Невесињске бригаде окупили су се данас да одају почаст погинулим и умрлим саборцима и евоцирају успомене из протеклог отаџбинског рата.

Република Српска 07.11.2021 | 17:22
Бивши "Оклопници" окупљени пред Митровдан

Највећи дио јединице чинили су младићи из Невесиња и долине Неретве који су се борили до посљедњег дана за одбрану Херцеговине. Више од двадесет људи је погинуло.

Бивши „Оклопници“ присуствовали су светој литургији у Храму Вазнесења Господњег и помену погинулим саборцима. 

Положили су цвијеће на споменик команданту Невесињске бригаде Новици Гушићу и на Централно спомен обиљежје бораца Херцеговине на Гвозду. 

Митровданске битке припадницима Оклопног батаљона остале су дубоко урезане у сјећању, како кажу, били су први када је требало бранити државу, а данас држава не води рачуна о њима.

Припадници Оклопног батаљона традиционално се састају у првој недјељи новембра, уочи Митровдана, најсветијег датума за Невесиње али и читаву Херцеговину. 

(БН   Фото:Радионевесиње)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Срећно

07.11.2021 18:21

Слава погинулим борцима отаџбинског рата, хвала вама који их не заборављате. Борите се за своја права и не одустајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нев..бригада

07.11.2021 19:44

Оличена у људству и поштењу.. Невесињски борци заједно са борцима из долине Неретве,Билецким добровољцима,Бригада под командом Пук.Новице Гушица .. Част ми је било учествовати... Погинулим борцима вјечна слава и хвала ,а живима дуг живот и добро здравље..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

08.11.2021 10:38

Бас тако брате

Name

БОБ РОЦК

08.11.2021 14:40

Слава погинулим, живима гласајте за Додиковце, све вам је дао

ОДГОВОРИТЕ