Bivši "Oklopnici" okupljeni pred Mitrovdan

Pripadnici Oklopnog bataljona slavne Nevesinjske brigade okupili su se danas da odaju počast poginulim i umrlim saborcima i evociraju uspomene iz proteklog otadžbinskog rata.

Republika Srpska 07.11.2021 | 17:22
Bivši "Oklopnici" okupljeni pred Mitrovdan

Najveći dio jedinice činili su mladići iz Nevesinja i doline Neretve koji su se borili do posljednjeg dana za odbranu Hercegovine. Više od dvadeset ljudi je poginulo.

Bivši „Oklopnici“ prisustvovali su svetoj liturgiji u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg i pomenu poginulim saborcima. 

Položili su cvijeće na spomenik komandantu Nevesinjske brigade Novici Gušiću i na Centralno spomen obilježje boraca Hercegovine na Gvozdu. 

Mitrovdanske bitke pripadnicima Oklopnog bataljona ostale su duboko urezane u sjećanju, kako kažu, bili su prvi kada je trebalo braniti državu, a danas država ne vodi računa o njima.

Pripadnici Oklopnog bataljona tradicionalno se sastaju u prvoj nedjelji novembra, uoči Mitrovdana, najsvetijeg datuma za Nevesinje ali i čitavu Hercegovinu. 

(BN   Foto:Radionevesinje)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srećno

07.11.2021 18:21

Slava poginulim borcima otadžbinskog rata, hvala vama koji ih ne zaboravljate. Borite se za svoja prava i ne odustajte.

ODGOVORITE
Name

Nev..brigada

07.11.2021 19:44

Oličena u ljudstvu i poštenju.. Nevesinjski borci zajedno sa borcima iz doline Neretve,Bileckim dobrovoljcima,Brigada pod komandom Puk.Novice Gušica .. Čast mi je bilo učestvovati... Poginulim borcima vječna slava i hvala ,a živima dug život i dobro zdravlje..

ODGOVORITE
Name

Virus

08.11.2021 10:38

Bas tako brate

Name

BOB ROCK

08.11.2021 14:40

Slava poginulim, živima glasajte za Dodikovce, sve vam je dao

ODGOVORITE