Абазовић: Не мислим да ће бити нових избора

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић сматра да неће бити нових избора већ да ће се пронаћи неки модел који би могао да продужи мандат садашње Владе. То је нешто што је реално, рекао је Абазовић.

Регион 07.11.2021 | 16:54
Абазовић: Не мислим да ће бити нових избора

Одговарајући на питање загребачког Вечерњег листа колико је извјесно да ће Црна Гора ићи на нове парламентарне изборе, Абазовић је подсјетио да је Демократски фронт као дио парламентарне већине саопштио да не прихвата реконструкцију, већ да желе потпуно нову владу.

- Нова Влада може бити унутар ове већине која сада влада, али може бити и другог модалитета. Један од модалитета може бити и да одемо на пријевремене парламентарне изборе. Такво је рјешење прилично чисто јер увијек када постоји нека политичка криза мислим да је у реду да се мандат врати грађанима. Од тога не треба бјежати, то су тековине демократије, али искрено не мислим да ће бити нових избора и да ћемо наћи неки модел који би могао да продужи трајање владе у постојећем или неком другом саставу - рекао је Абазовић.

Лидер Грађанског покрета УРА је подсјетио да је након парламентарних избора прошле године Црна Гора први пут у историји промијенила власт.

- Ја нисам ни очекивао неку спектакуларну стабилност. Стабилократија је била карактеристика претходне власти. Није било демократије, али је било стабилности. Сада је успостављен нови систем, по мени бољи, али који по мом мишљењу мора да прође кроз одређене фазе сазијевања и гдје је свако важан - и велике и мале партије. Сваки лидер, сваки посланик је важан. Ову већину чини само један посланик у односу на опозоцију. Потпуно се промијенио концепт - навео је он.

Абазовић је додао да је у Црној Гори почела и борба против корупције и организованог криминала.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јад и Биједа!

07.11.2021 16:23

Идите на изборе. Како људи пошто-пото хоће да остану на власти као овај на слици, уопште га није брига какво је стање у друштву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.11.2021 18:39

Многима сметају паметни и поштени.

Name

јанко

07.11.2021 22:38

РЕ јели аа... ти си поштен ,али ниси паметан и од свега ниста.