Abazović: Ne mislim da će biti novih izbora

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović smatra da neće biti novih izbora već da će se pronaći neki model koji bi mogao da produži mandat sadašnje Vlade. To je nešto što je realno, rekao je Abazović.

Region 07.11.2021 | 16:54
Abazović: Ne mislim da će biti novih izbora

Odgovarajući na pitanje zagrebačkog Večernjeg lista koliko je izvjesno da će Crna Gora ići na nove parlamentarne izbore, Abazović je podsjetio da je Demokratski front kao dio parlamentarne većine saopštio da ne prihvata rekonstrukciju, već da žele potpuno novu vladu.

- Nova Vlada može biti unutar ove većine koja sada vlada, ali može biti i drugog modaliteta. Јedan od modaliteta može biti i da odemo na prijevremene parlamentarne izbore. Takvo je rješenje prilično čisto jer uvijek kada postoji neka politička kriza mislim da je u redu da se mandat vrati građanima. Od toga ne treba bježati, to su tekovine demokratije, ali iskreno ne mislim da će biti novih izbora i da ćemo naći neki model koji bi mogao da produži trajanje vlade u postojećem ili nekom drugom sastavu - rekao je Abazović.

Lider Građanskog pokreta URA je podsjetio da je nakon parlamentarnih izbora prošle godine Crna Gora prvi put u istoriji promijenila vlast.

- Јa nisam ni očekivao neku spektakularnu stabilnost. Stabilokratija je bila karakteristika prethodne vlasti. Nije bilo demokratije, ali je bilo stabilnosti. Sada je uspostavljen novi sistem, po meni bolji, ali koji po mom mišljenju mora da prođe kroz određene faze sazijevanja i gdje je svako važan - i velike i male partije. Svaki lider, svaki poslanik je važan. Ovu većinu čini samo jedan poslanik u odnosu na opozociju. Potpuno se promijenio koncept - naveo je on.

Abazović je dodao da je u Crnoj Gori počela i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jad i Bijeda!

07.11.2021 16:23

Idite na izbore. Kako ljudi pošto-poto hoće da ostanu na vlasti kao ovaj na slici, uopšte ga nije briga kakvo je stanje u društvu.

ODGOVORITE
Name

Re

07.11.2021 18:39

Mnogima smetaju pametni i pošteni.

Name

janko

07.11.2021 22:38

RE jeli aa... ti si pošten ,ali nisi pametan i od svega nista.