Тужне слике из Сарајева: Грађани остали без ичега

Вода се готово у потпуности повукла из сарајевског насеља Отес, остављајући иза себе тужан призор катастрофалних посљедица поплава. Бројне куће и аутомобили су уништени, а неки од мјештана су преко ноћи остали без ичега.

Босна и Херцеговина 07.11.2021 | 15:22
Тужне слике из Сарајева: Грађани остали без ичега

Фоторепортер портала Клиx.ба данас је посјетио једну од уништених кућа у насељу Отес, гдје га је дочекао мјештанин Хилмо Папић.

Суздржавајући сузе, Папић је испричао како је вода продрла у кућу у ноћи када је радио на терену, одакле је дошао након што су га његова дјеца обавијестила о поплави.

"Кућу сам направио прије рата, али смо је послије рата реновирали и обављали додатне радове. Све смо сами финансирали. Остала је нула. Тренутно је горе него послије рата, ништа није остало. Ни игла", рекао је Папић.

Тужне слике пристижу из овог сарајевског насеља посљедњих неколико дана. Радници чисте воду и муљ, у локвама плутају уништени предмети из околних кућа и дворишта. Грађани су још увијек у шоку и сузама. Материјална штета је огромна и извјесно је да ће санирање потрајати мјесецима.

Чињеница да је киша синоћ престала падати доноси трачак оптимизма да више штете неће бити. Водостаји ријека су од јутрос доста нижи, а вода се готово у потпуности повукла из околних сарајевских насеља.

Клиx

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxx

07.11.2021 16:56

најбољеби било да ова оволика вода сто поплаве цини теце кроз усијане и ратоборне главе и даих опере од толике мрзње у људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко Буха

07.11.2021 17:05

Па нек се сада ови политичари такмиче . Ко ће више помоћи људима а не ко је већи србин и коме је дужи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кедер

07.11.2021 17:29

Помоци це им Дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаце Лорд

07.11.2021 18:58

А може гола сјеча? А? Може може.

ОДГОВОРИТЕ