БиХ: 22 преминулих од инфекције вирусом корона

У Босни и Херцеговини је у посљедња  24 сата вирусом корона заражено 313 особа: 220 у Федерацији БиХ, 86 у Републици Српској и 7 у Брчко дистрикту. Преминуле су 22 особе, и то 15 у Републици Српској, 6 у Федерацији БиХ и једна у Брчко дистрикту.  

Босна и Херцеговина 07.11.2021 | 14:51
БиХ: 22 преминулих од инфекције вирусом корона

У Републици Српској 86 новозаражених вирусом корона и 15 преминулих

У Републици Српској је у посљедња 24 сата вирусом корона заражено је особа, док је од посљедице заразе умрло 15 особа.

У посљедња  24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 273 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 86 особе.

Ради се о 34 мушкараца и 52 жене, од којих је 14 млађе, 44 средње и 28 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 33 особа је из Бањалуке, 13 из Бијељине, девет из Гацка, седам из Источног Новог Сарајева, шест из Кнежева, три из Лакташа, по двије из Градишке, Мркоњић Града и Прњавора и по једна из Језера, Козарске Дубице, Котор Вароша, Петровца, Приједора, Рибника, Рудог, Теслића и Угљевика

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 15 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и шест жена, млађе, средње и старије животне доби од којих су по три особе из Приједора, двије из Бањалуке и Бијељине и по једна особа из Фоче, Берковића, Модриче, Мркоњић Града, Сребренице, Требиња, Вукосавља и Зворника.

У ФБиХ 220 новозаражених и шест преминулих 

У протекла 24х, Заводу за јавно здравство Федерације БиХ пријављено је укупно 938 узорака, од чега је 220 позитивно на САРС-ЦоВ-2  док је шест особа премуинуло од заразе вирусом корона.  

Из Завода напомињу како КЦУС није доставио податке за претходна 24х. 

Нови случајеви регистрирани су у свим кантонима/жупанијама у Федерацији БиХ, осим у Босанско-подрињском.

Брчко дистрикт: Регистровано седам новозаражених, једна особа преминула

Данас је у Брчко дистрикту БиХ регистровано 7 нових случаја заразе вирусом корона. Преминула је једна особа.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар