Успјешни Јокић: 28 поена, 14 скокова и рампа за победу!

Денвер Нагетси победили су Хјустон Рокитсе резултатом 95:94 у суботу увече.

Кошарка 07.11.2021 | 08:24
Успјешни Јокић: 28 поена, 14 скокова и рампа за победу!

Нагетси актуленог МВП-а Николе Јокића су после два пораза у низу успели да се врате на победнички колосек у својој Бол Арени победивши Рокитсе после велике борбе.

Главни јунак у том тријумфу је управо српски кошаркаш Никола Јокић који је меч завршио са 28 поена, 14 скокова и 2 асистенције уз рампу над Џејшоном Тејтом која је и донела победу.

Утакмица није била сјајна и окарактерисао је велики број грешака и промашаја на обе стране.

Посебно се издваја онај Мајкла Портера Џуниора након контра напада 3 на 0, када се и повредио.

Види се да је клупа Нагетса проблем и ове сезоне, па чим су расположени Јокић и Бартон отишли на клупу, тако су Хјустон Рокетси кренули са бољом игром и преокренули резултат на 27:26.

Џамајкл Грин је лаким поенима отворио другу четвртину, да би потом Џејлен Грин у контри закуцао у стилу Леброна Џејмса и потпуно "заледио" Бол Арену за 34:28, а онда се Јокић вратио у игру.

 

То је значило брзих пет поена за Денвер, да би уз неколико 2+1 ситуација Нагетси повратили контролу.

Али су киксеви у одбрани дали Рокетсима вођство на полувремену 47:46 да би Јокић у тим моментима имао 13 поена и 6 скокова без асистенција.

На другој страни, 8 поена Тајса и по 6 су убацили Портер и Вуд.

Јокић је одиграо малтене читаву трећу четвртину, а прву асистенцију је забележио већ на старту овог дела утакмице када је послао бејзбол пас за Бартона који је био потпуно сам и закуцао.

Недуго потом актуелни МВП долази до 10. скока и уз 16 поена је већ тада обезбедио дабл-дабл учинак...

Очишћена је била страна Јокићу да игра против Алперена Шенгуна, ушао је мало јаче у дуел и гости су скочили и тражили фаул у нападу док је лопта улазила у кош.

Али судије су рекле да је Јокић фаулиран и он ковертује још једну 2+1 ситуацију у поене, 62:57 и потпуно подигао публику на ноге.

Уследила је размена тројки са Алпереном Шенгуном, па одлазак Јокића на клупу и пред почетак финалних 12 минута Нагетси су водили са 72:71.

Да би почетком последње четвртине повели и са 81:76, па следи серија Хјустона од 7:2 и 83:83, ново изједначење.

 

Потом се Јокић вратио у игру и покушао да за мање од половине четвртине помогне Нагетсима да дођу до победе, давао је све од себе.

Кључне поене постигао је Ерон Гордон када је убацио две тројке за 94:92 у корист Нагетса.

У последњем нападу је Јокић изблокирао Џејшона Тејта и на тај начин директно допринео победи Нагетса као апсолутни херој који је убацио 28 поена уз 14 скокова, док је Бартон био једини двоцирфени са 15 поена и 7 скокова.

Што се тиче Хјустона, 18 поена је имао Данијел Тајс, а Крис Вуд 12 уз 17 скокова, Ерик Гордон такође 12 поена, Мартин 11 и Тејт 10.

(Б92 Фото: Профимедиа)

Коментари / 0

Оставите коментар