Uspješni Jokić: 28 poena, 14 skokova i rampa za pobedu!

Denver Nagetsi pobedili su Hjuston Rokitse rezultatom 95:94 u subotu uveče.

Košarka 07.11.2021 | 08:24
Uspješni Jokić: 28 poena, 14 skokova i rampa za pobedu!

Nagetsi aktulenog MVP-a Nikole Jokića su posle dva poraza u nizu uspeli da se vrate na pobednički kolosek u svojoj Bol Areni pobedivši Rokitse posle velike borbe.

Glavni junak u tom trijumfu je upravo srpski košarkaš Nikola Jokić koji je meč završio sa 28 poena, 14 skokova i 2 asistencije uz rampu nad Džejšonom Tejtom koja je i donela pobedu.

Utakmica nije bila sjajna i okarakterisao je veliki broj grešaka i promašaja na obe strane.

Posebno se izdvaja onaj Majkla Portera Džuniora nakon kontra napada 3 na 0, kada se i povredio.

Vidi se da je klupa Nagetsa problem i ove sezone, pa čim su raspoloženi Jokić i Barton otišli na klupu, tako su Hjuston Roketsi krenuli sa boljom igrom i preokrenuli rezultat na 27:26.

Džamajkl Grin je lakim poenima otvorio drugu četvrtinu, da bi potom Džejlen Grin u kontri zakucao u stilu Lebrona Džejmsa i potpuno "zaledio" Bol Arenu za 34:28, a onda se Jokić vratio u igru.

 

To je značilo brzih pet poena za Denver, da bi uz nekoliko 2+1 situacija Nagetsi povratili kontrolu.

Ali su kiksevi u odbrani dali Roketsima vođstvo na poluvremenu 47:46 da bi Jokić u tim momentima imao 13 poena i 6 skokova bez asistencija.

Na drugoj strani, 8 poena Tajsa i po 6 su ubacili Porter i Vud.

Jokić je odigrao maltene čitavu treću četvrtinu, a prvu asistenciju je zabeležio već na startu ovog dela utakmice kada je poslao bejzbol pas za Bartona koji je bio potpuno sam i zakucao.

Nedugo potom aktuelni MVP dolazi do 10. skoka i uz 16 poena je već tada obezbedio dabl-dabl učinak...

Očišćena je bila strana Jokiću da igra protiv Alperena Šenguna, ušao je malo jače u duel i gosti su skočili i tražili faul u napadu dok je lopta ulazila u koš.

Ali sudije su rekle da je Jokić fauliran i on kovertuje još jednu 2+1 situaciju u poene, 62:57 i potpuno podigao publiku na noge.

Usledila je razmena trojki sa Alperenom Šengunom, pa odlazak Jokića na klupu i pred početak finalnih 12 minuta Nagetsi su vodili sa 72:71.

Da bi početkom poslednje četvrtine poveli i sa 81:76, pa sledi serija Hjustona od 7:2 i 83:83, novo izjednačenje.

 

Potom se Jokić vratio u igru i pokušao da za manje od polovine četvrtine pomogne Nagetsima da dođu do pobede, davao je sve od sebe.

Ključne poene postigao je Eron Gordon kada je ubacio dve trojke za 94:92 u korist Nagetsa.

U poslednjem napadu je Jokić izblokirao Džejšona Tejta i na taj način direktno doprineo pobedi Nagetsa kao apsolutni heroj koji je ubacio 28 poena uz 14 skokova, dok je Barton bio jedini dvocirfeni sa 15 poena i 7 skokova.

Što se tiče Hjustona, 18 poena je imao Danijel Tajs, a Kris Vud 12 uz 17 skokova, Erik Gordon takođe 12 poena, Martin 11 i Tejt 10.

(B92 Foto: Profimedia)

Komentari / 0

Ostavite komentar