Температура у паду и данас се очекује киша и пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) данас се очекује киша, на југу са пљусковима и грмљавином, а температура ваздуха ће бити у паду у односу на претходне дане.

Република Српска 06.11.2021 | 09:18
Температура у паду и данас се очекује киша и пљускови

Највиша дневна температура ваздуха од шест до 12, на југу до 16, а на планинама од пет степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар сјеверних смјерова, у јужним крајевима промјенљив.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме са кишом.

Температура ваздуха у седам часова: Бјелашница и Хан Пијесак два, Соколац и Иван седло три, Калиновик и Мркоњић Град четири, Сарајево, Бугојно, Мраковица, Рибник и Чемерно пет, Сребреница, Шипово, Бихаћ, Ливно и Зеница шест.

У Бањалуци, Невесињу, Новом Граду, Приједору, Градачцу, Санском Мосту и Српцу измјерено је седам степени, у Бијељини, Вишеграду и Добоју осам, Рудом и Фочи девет, Грудама и Мостару 11, Билећи 14, те Требињу и Неуму 15 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Фочи – 99 литара кише по метру квадратном, затим 70 литара у Калиновику, 68 у Сребреници, 66 у Невесињу, 65 на Хан Пијеску.

У Вишеграду и на Сокоцу пало је по 49 литара по метру квадратном, у Мркоњић Граду 33, у Рудом 30, у Рибнику 27, у Шипову 25, у Добоју 22, у Бањалуци и Српцу по 21, у Требињу 16, у Билећи 13, у Бијељини 12, у Приједору девет, на Мраковици осам, а у Новом Граду пет литара кише по метру квадратном.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар