Temperatura u padu i danas se očekuje kiša i pljuskovi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje kiša, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom, a temperatura vazduha će biti u padu u odnosu na prethodne dane.

Republika Srpska 06.11.2021 | 09:18
Temperatura u padu i danas se očekuje kiša i pljuskovi

Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 12, na jugu do 16, a na planinama od pet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar sjevernih smjerova, u južnim krajevima promjenljiv.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom.

Temperatura vazduha u sedam časova: Bjelašnica i Han Pijesak dva, Sokolac i Ivan sedlo tri, Kalinovik i Mrkonjić Grad četiri, Sarajevo, Bugojno, Mrakovica, Ribnik i Čemerno pet, Srebrenica, Šipovo, Bihać, Livno i Zenica šest.

U Banjaluci, Nevesinju, Novom Gradu, Prijedoru, Gradačcu, Sanskom Mostu i Srpcu izmjereno je sedam stepeni, u Bijeljini, Višegradu i Doboju osam, Rudom i Foči devet, Grudama i Mostaru 11, Bileći 14, te Trebinju i Neumu 15 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Foči – 99 litara kiše po metru kvadratnom, zatim 70 litara u Kalinoviku, 68 u Srebrenici, 66 u Nevesinju, 65 na Han Pijesku.

U Višegradu i na Sokocu palo je po 49 litara po metru kvadratnom, u Mrkonjić Gradu 33, u Rudom 30, u Ribniku 27, u Šipovu 25, u Doboju 22, u Banjaluci i Srpcu po 21, u Trebinju 16, u Bileći 13, u Bijeljini 12, u Prijedoru devet, na Mrakovici osam, a u Novom Gradu pet litara kiše po metru kvadratnom.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar