Трка за здрав живот - Основци из Требиња уједињени у борби против дијабетеса!

Нада Биједић, предсједница Удружења дијабетичара: Хвала компанији Моззарт што је препознала наше напоре и одлучила да нас подржи.

Република Српска 04.11.2021 | 18:20
Трка за здрав живот - Основци из Требиња уједињени у борби против дијабетеса!

Јуриш ка здравијем животу! Више од 400 ученика из све три основне школе у Требињу учествовало је у кросу против дијабетеса, који је организовало Удружење дијабетичара и осталих заинтересованих лица, уз подршку Града. Јубиларно, десето издање овог великог догађаја подржала је компанија Моззарт, која се кроз своје друштвено одговорне акције увијек труди да промовише значај рекреације и бављења спортом међу омладином.

Ова манифестација одржава се у оквиру обиљежавања 14. новембра – Свјетског дана дијабетеса, а наредних дана је у плану још неколико догађаја. Основци су се такмичили у категорији дјечака и дјевојчица, а најбржим су додијељене дипломе и захвалнице.

Из Удружења дијабетичара упозоравају да је на подручју Требиња и Херцеговине алармантно висок број лица са дијабатесом, а посебно забрињава што је откривен и међу дјецом.

“Превенција је најважнија код гојазности и дијабетеса и зато годинама организујемо крос који је добар за физичко здравље, а притом се и добро забавимо.. Посебну пажњу обраћамо на кондицију дјеце која болују од дијабетеса и коју желимо да их интегришемо са здравом дјецом током оваквих манифестација. Веома смо срећни што је наше напоре препознала компанија Моззарт и што су одлучили да буду један од спонзора овогодишње трке. На томе им се захваљују сви наши чланови”, каже Нада Биједић, предсједница Удружења дијабетичара и осталих заинтересованих лица Требиње.

Физичка активност је кључна и у превенцији и у лијечењу дијабетеса, а један од најбољих начина да се дјеца удаље од рачунара, телевизора и телефона јесте да им се омогући бављење спортом. 

“Стварање здравих навика креће од најранијег доба, а Моззарт се кроз низ акција труди да промовише спорт међу омладином. Пуно нам је срце што су се основци из цијелог Требиња ујединили да пошаљу важну поруку, а ми смо са задовољством подржали овај дивни догађај”, поручила је Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова у компанији Моззарт.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Иначе

04.11.2021 19:44

Под здраве навике спада и то да се не коцкате и не кладите. Знам да нећете објавити, у питању је лова од рекламе. Макар прочитајте, да знате да нису сви глупани.

ОДГОВОРИТЕ