Trka za zdrav život - Osnovci iz Trebinja ujedinjeni u borbi protiv dijabetesa!

Nada Bijedić, predsjednica Udruženja dijabetičara: Hvala kompaniji Mozzart što je prepoznala naše napore i odlučila da nas podrži.

Republika Srpska 04.11.2021 | 18:20
Trka za zdrav život - Osnovci iz Trebinja ujedinjeni u borbi protiv dijabetesa!

Juriš ka zdravijem životu! Više od 400 učenika iz sve tri osnovne škole u Trebinju učestvovalo je u krosu protiv dijabetesa, koji je organizovalo Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica, uz podršku Grada. Jubilarno, deseto izdanje ovog velikog događaja podržala je kompanija Mozzart, koja se kroz svoje društveno odgovorne akcije uvijek trudi da promoviše značaj rekreacije i bavljenja sportom među omladinom.

Ova manifestacija održava se u okviru obilježavanja 14. novembra – Svjetskog dana dijabetesa, a narednih dana je u planu još nekoliko događaja. Osnovci su se takmičili u kategoriji dječaka i djevojčica, a najbržim su dodijeljene diplome i zahvalnice.

Iz Udruženja dijabetičara upozoravaju da je na području Trebinja i Hercegovine alarmantno visok broj lica sa dijabatesom, a posebno zabrinjava što je otkriven i među djecom.

“Prevencija je najvažnija kod gojaznosti i dijabetesa i zato godinama organizujemo kros koji je dobar za fizičko zdravlje, a pritom se i dobro zabavimo.. Posebnu pažnju obraćamo na kondiciju djece koja boluju od dijabetesa i koju želimo da ih integrišemo sa zdravom djecom tokom ovakvih manifestacija. Veoma smo srećni što je naše napore prepoznala kompanija Mozzart i što su odlučili da budu jedan od sponzora ovogodišnje trke. Na tome im se zahvaljuju svi naši članovi”, kaže Nada Bijedić, predsjednica Udruženja dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje.

Fizička aktivnost je ključna i u prevenciji i u liječenju dijabetesa, a jedan od najboljih načina da se djeca udalje od računara, televizora i telefona jeste da im se omogući bavljenje sportom. 

“Stvaranje zdravih navika kreće od najranijeg doba, a Mozzart se kroz niz akcija trudi da promoviše sport među omladinom. Puno nam je srce što su se osnovci iz cijelog Trebinja ujedinili da pošalju važnu poruku, a mi smo sa zadovoljstvom podržali ovaj divni događaj”, poručila je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova u kompaniji Mozzart.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Inače

04.11.2021 19:44

Pod zdrave navike spada i to da se ne kockate i ne kladite. Znam da nećete objaviti, u pitanju je lova od reklame. Makar pročitajte, da znate da nisu svi glupani.

ODGOVORITE