Подршка посебној сједници НСРС о положају бораца

Док Милорад Додик свакодневно покушава да профитира причом о националном интересу они који су бранили национални интерес својим животима, борци Војске Републике Српске и породице погинулих, живе испод ивице достојанства. 

Република Српска 04.11.2021 | 18:06
Подршка посебној сједници НСРС о положају бораца

О томе је предсједник ДНС, Ненад Нешић говорио неколико пута у претходном периоду, предлажући посебну сједницу НСРС на тему права и положаја бораца Војске Републике Српске. Сматрамо добрим знаком што су то препознале и друге колеге у опозицији те желимо да захвалимо СДС-у који је подршку овом приједлогу ДНС-а изразио упућивањем захтјева за сазивањем Колегијума НСРС на ову тему.

Као што је предсједник ДНС поновио у неколико наврата, ова сједница би била од изузетног значаја и допринијела би побољшању положаја оних којима дугујемо слободу и сигурност, и веома је добро да постоји сагласност на ову тему и да и СДС подржава одржавање овакве сједнице.

Ако не бринемо о онима који су нам омогућили слободу и сигурност како можемо очекивати да нове генерације схвате значај њихове борбе и жртве, каже се у саопштењу ДНС-а.

(БН) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Клен

04.11.2021 17:33

Ослободи Додик овог лажних опозиционар и гласа за црквену секту у скупштини и опет се нешто изјашњава као опозиција, ако опозиција изгуби гласове и оду диску СДС и ПДП морају сконтати да народ неће гласати за такву опозицију већ да ће опет рађе гласти за црвену секту

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

04.11.2021 17:50

Док је дезертер(генерал) главни баја не оцекују борци ниста боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

04.11.2021 17:53

Јел кисеоник висе није актуелан Дај какви борци пустите те представе за народ Од свог овог зла ви се сада ухватили бораца који суте 20година Све и један борац који се тако осјеца и сматра да би дрзава требала да му несто надокнади нека тузи републику као нас велики министар и наплати као и он од ње за све њихове муке (не мислим да је то уредно али када не мозе другације) Министар им је поставио добру подлогу и на сваком суду се могу позвати на његову пресуду Уговор са адвокатом 10-20% и не морас нигдје меднути Овако радите за Додика јер када он на скупстини поцне прицати ста је он дао за борце а ста су они добили за вријеме СДСа ви сте доњи Једино ако вам то и није циљ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да , како да не.

04.11.2021 18:28

Вадјење за оно гласање ДНС-а у НСРС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

04.11.2021 18:29

Нико не прича о нама борцима који имамо 40 година стажа са учешћем у рату а не можемо у пензију бог фамозних закона о годинама старости који је увео бивши министар рада и бирачке заштите Петар Ђокић одузео је борцима и оно мало стечених права.Ми смо радили толике године и провели у рату по четири и више година сад смо обољели неможемо радити немамо никаквих примања на бироу смо и питање је дали ћемо живи дочекати да одемо у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.11.2021 18:40

Опет се неко.безобразно спрема искористити ову популацију за остварење својих циљева

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

04.11.2021 18:45

Касни твоја прича стамбени и путни газда. Сва питања о статусу борачке популације треба поставити "државотворној" странци која је за вријеме рата и послије рата манипулисала са њима, а законским рјешењима док су владали запечатила судбину бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кирил

04.11.2021 19:04

Дзаба борци прицају да се права уједнаце за све борце сви су глуви на то ,створена је велика неправда неко добије 100км неко 1000км за годину борац са 18 година који је отисао у рат треба 40 година да цека мјесецни додатак срамно борац то борац то разлике десет пута нико о томе и не размисља уразумите се уједнаците борце исправите неправду вријеме је висе глуваци политицки свих странака докле висе це неправда да убија борце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је ово?

04.11.2021 19:17

Шта хоћете да постигнете овим причама о борцима? Друге категорије испадају небитне!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слусај

04.11.2021 19:18

Ја сам борац ,да ли знаш када је рат завршен,само овим ко фол представницима борачке то штима ,никога из 43 нису звали а бројали смо хиљадама бораца,ко је овде борац нек ми неко објасни,праве борце нико не пита ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободу и сигурност

04.11.2021 19:20

...су имали и у РСК а онда их је РС издала зарад својих потреба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода и сигирност

04.11.2021 19:21

...за лопове! Не знам од кога смо се ослобађали у БИХ када у Хрватској нисмо имали непријатеље?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

04.11.2021 20:10

Неће на добро изаћи. Сви се брину за борце. Јефтини политички поени. Ипак,ваљда ми знамо ко је ко и какав је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

04.11.2021 20:10

Касни твоја прича стамбени и путни газда. Сва питања о статусу борачке популације треба поставити "државотворној" странци која је за вријеме рата и послије рата манипулисала са њима, а законским рјешењима док су владали запечатила судбину бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

04.11.2021 21:01

Био сам на састанку окренуо се и отишао. Само се причало о другима а није се споменула никаква нова идеја а ни визија. Нике ми јасно да нека ко је доктор, професор, може на такав начин говорити о људима који живе ту са њима у истом граду. Боже драги дотакли смо дно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

05.11.2021 15:38

Невјерујем да че странке опозиције успјети да издејствују заказивање посебне сједнице парламента РС о положају бораћке популације, зато што власт уопште не занима та проблематика, они који су на власти сада имају далеко важнија и преча питања, нпр.како вратити надлежности које је та иста власт својевремено тако олако пренијела на ниво БИХ, и наравно како створити самосталну и независну РС у оквиру Дејтонске БИХ, коме ли је само пала на памет овако бесмислена формулација???

ОДГОВОРИТЕ