Podrška posebnoj sjednici NSRS o položaju boraca

Dok Milorad Dodik svakodnevno pokušava da profitira pričom o nacionalnom interesu oni koji su branili nacionalni interes svojim životima, borci Vojske Republike Srpske i porodice poginulih, žive ispod ivice dostojanstva. 

Republika Srpska 04.11.2021 | 18:06
Podrška posebnoj sjednici NSRS o položaju boraca

O tome je predsjednik DNS, Nenad Nešić govorio nekoliko puta u prethodnom periodu, predlažući posebnu sjednicu NSRS na temu prava i položaja boraca Vojske Republike Srpske. Smatramo dobrim znakom što su to prepoznale i druge kolege u opoziciji te želimo da zahvalimo SDS-u koji je podršku ovom prijedlogu DNS-a izrazio upućivanjem zahtjeva za sazivanjem Кolegijuma NSRS na ovu temu.

Кao što je predsjednik DNS ponovio u nekoliko navrata, ova sjednica bi bila od izuzetnog značaja i doprinijela bi poboljšanju položaja onih kojima dugujemo slobodu i sigurnost, i veoma je dobro da postoji saglasnost na ovu temu i da i SDS podržava održavanje ovakve sjednice.

Ako ne brinemo o onima koji su nam omogućili slobodu i sigurnost kako možemo očekivati da nove generacije shvate značaj njihove borbe i žrtve, kaže se u saopštenju DNS-a.

(BN) 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Klen

04.11.2021 17:33

Oslobodi Dodik ovog lažnih opozicionar i glasa za crkvenu sektu u skupštini i opet se nešto izjašnjava kao opozicija, ako opozicija izgubi glasove i odu disku SDS i PDP moraju skontati da narod neće glasati za takvu opoziciju već da će opet rađe glasti za crvenu sektu

ODGOVORITE
Name

borac

04.11.2021 17:50

Dok je dezerter(general) glavni baja ne ocekuju borci nista bolje.

ODGOVORITE
Name

MENAGER

04.11.2021 17:53

Jel kiseonik vise nije aktuelan Daj kakvi borci pustite te predstave za narod Od svog ovog zla vi se sada uhvatili boraca koji sute 20godina Sve i jedan borac koji se tako osjeca i smatra da bi drzava trebala da mu nesto nadoknadi neka tuzi republiku kao nas veliki ministar i naplati kao i on od nje za sve njihove muke (ne mislim da je to uredno ali kada ne moze drugacije) Ministar im je postavio dobru podlogu i na svakom sudu se mogu pozvati na njegovu presudu Ugovor sa advokatom 10-20% i ne moras nigdje mednuti Ovako radite za Dodika jer kada on na skupstini pocne pricati sta je on dao za borce a sta su oni dobili za vrijeme SDSa vi ste donji Jedino ako vam to i nije cilj

ODGOVORITE
Name

Ma da , kako da ne.

04.11.2021 18:28

Vadjenje za ono glasanje DNS-a u NSRS .

ODGOVORITE
Name

Miso

04.11.2021 18:29

Niko ne priča o nama borcima koji imamo 40 godina staža sa učešćem u ratu a ne možemo u penziju bog famoznih zakona o godinama starosti koji je uveo bivši ministar rada i biračke zaštite Petar Đokić oduzeo je borcima i ono malo stečenih prava.Mi smo radili tolike godine i proveli u ratu po četiri i više godina sad smo oboljeli nemožemo raditi nemamo nikakvih primanja na birou smo i pitanje je dali ćemo živi dočekati da odemo u penziju.

ODGOVORITE
Name

Tatar

04.11.2021 18:40

Opet se neko.bezobrazno sprema iskoristiti ovu populaciju za ostvarenje svojih ciljeva

ODGOVORITE
Name

VRS

04.11.2021 18:45

Kasni tvoja priča stambeni i putni gazda. Sva pitanja o statusu boračke populacije treba postaviti "državotvornoj" stranci koja je za vrijeme rata i poslije rata manipulisala sa njima, a zakonskim rješenjima dok su vladali zapečatila sudbinu boraca.

ODGOVORITE
Name

Kiril

04.11.2021 19:04

Dzaba borci pricaju da se prava ujednace za sve borce svi su gluvi na to ,stvorena je velika nepravda neko dobije 100km neko 1000km za godinu borac sa 18 godina koji je otisao u rat treba 40 godina da ceka mjesecni dodatak sramno borac to borac to razlike deset puta niko o tome i ne razmislja urazumite se ujednacite borce ispravite nepravdu vrijeme je vise gluvaci politicki svih stranaka dokle vise ce nepravda da ubija borce

ODGOVORITE
Name

Šta je ovo?

04.11.2021 19:17

Šta hoćete da postignete ovim pričama o borcima? Druge kategorije ispadaju nebitne!?

ODGOVORITE
Name

Slusaj

04.11.2021 19:18

Ja sam borac ,da li znaš kada je rat završen,samo ovim ko fol predstavnicima boračke to štima ,nikoga iz 43 nisu zvali a brojali smo hiljadama boraca,ko je ovde borac nek mi neko objasni,prave borce niko ne pita nista

ODGOVORITE
Name

Slobodu i sigurnost

04.11.2021 19:20

...su imali i u RSK a onda ih je RS izdala zarad svojih potreba.

ODGOVORITE
Name

Sloboda i sigirnost

04.11.2021 19:21

...za lopove! Ne znam od koga smo se oslobađali u BIH kada u Hrvatskoj nismo imali neprijatelje?

ODGOVORITE
Name

Bl

04.11.2021 20:10

Neće na dobro izaći. Svi se brinu za borce. Jeftini politički poeni. Ipak,valjda mi znamo ko je ko i kakav je.

ODGOVORITE
Name

VRS

04.11.2021 20:10

Kasni tvoja priča stambeni i putni gazda. Sva pitanja o statusu boračke populacije treba postaviti "državotvornoj" stranci koja je za vrijeme rata i poslije rata manipulisala sa njima, a zakonskim rješenjima dok su vladali zapečatila sudbinu boraca.

ODGOVORITE
Name

Dado

04.11.2021 21:01

Bio sam na sastanku okrenuo se i otišao. Samo se pričalo o drugima a nije se spomenula nikakva nova ideja a ni vizija. Nike mi jasno da neka ko je doktor, profesor, može na takav način govoriti o ljudima koji žive tu sa njima u istom gradu. Bože dragi dotakli smo dno

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

05.11.2021 15:38

Nevjerujem da če stranke opozicije uspjeti da izdejstvuju zakazivanje posebne sjednice parlamenta RS o položaju boraćke populacije, zato što vlast uopšte ne zanima ta problematika, oni koji su na vlasti sada imaju daleko važnija i preča pitanja, npr.kako vratiti nadležnosti koje je ta ista vlast svojevremeno tako olako prenijela na nivo BIH, i naravno kako stvoriti samostalnu i nezavisnu RS u okviru Dejtonske BIH, kome li je samo pala na pamet ovako besmislena formulacija???

ODGOVORITE