Мира Бањац данас слави 92. рођендан!

Легенда домаћег глумишта Мира Бањац, данас ће са рођенданске торте одувати свјећице са бројем 92, а за Блиц каже да више није еуфорична када је ријеч о овом датуму у њеном животу.

Забава 04.11.2021 | 18:28
Мира Бањац данас слави 92. рођендан!
Уопште не славим рођендан. Чак је рођендан датум и ништа више. Не радујем се. Ништа ме више у том смислу не радује. Просто иду дани и то је то – рекла је Мира Бањац и открила да су јој син и пријатељи приредили изненађење.
 
– Рођендан ми је, па ме воде на ручак – нагласила је она.
 
Иако корача ка стотом рођендану, Мира Бањац, није одустала од глуме. Марљиво ради, па осим што ће гледаоци имати прилике да је виде у серији “Адвокадо”, она ради на још неколико пројеката, преноси Блиц.
 
Добитница је награда за животно дјело каже да оне готово увијек, више или мање донесе флеш-бекове. Искрсне из сјећања понешто од оног што си радио, живио, што си умио или ниси умио, што је било тешко, што није било проблем упркос огромном изазову и бремену.
 
– Нико не каже да је живот лак, али то не значи да није лијеп. Напротив. Мало снаге, храбрости, искрености, добре воље и поштења – и што би се рекло, свијет је твој. Награде су и потврда да си био, нешто урадио, да ниси залуд ваздух дисао и земљом ходао. А за мене је ипак највећа награда оно што сам оставила у људима. Најважније је то што људи запамте, оно чиме си можда малкице утицао на њих и што ће евентуално пренијети својој дјеци. Дивно је рекла наша велика Мира Ступица: Ми глумци своје улоге не можемо остављати својој дјеци, ми се само утиснемо у духовну климу и тако трајемо – рекла је раније за Блиц Мира Бањац.
 
Њена реченица “моје боре раде за мене” и данас јој измами осмијех на лице, па каже:
 
– И раде. Још како. А радим и ја за њих, није да не радим. Ево већ деведесет и кусур година… Што се смијете, тако је. Рекох вам, искреност је важна, поштен однос према себи и другима. Наравно, и према свему што радиш. А онда ће, не само боре, него све што се може сматрати оваквим или онаквим минусом, радити за вас.
 (блиц.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

?????

04.11.2021 18:14

Сретан родендан г.Миро! ????❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

04.11.2021 19:15

Фуцка јој се за године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецан

04.11.2021 21:56

Родјендан,драгој Мири.Великој глумици и доброј зени.