Mira Banjac danas slavi 92. rođendan!

Legenda domaćeg glumišta Mira Banjac, danas će sa rođendanske torte oduvati svjećice sa brojem 92, a za Blic kaže da više nije euforična kada je riječ o ovom datumu u njenom životu.

Zabava 04.11.2021 | 18:28
Mira Banjac danas slavi 92. rođendan!
Uopšte ne slavim rođendan. Čak je rođendan datum i ništa više. Ne radujem se. Ništa me više u tom smislu ne raduje. Prosto idu dani i to je to – rekla je Mira Banjac i otkrila da su joj sin i prijatelji priredili iznenađenje.
 
– Rođendan mi je, pa me vode na ručak – naglasila je ona.
 
Iako korača ka stotom rođendanu, Mira Banjac, nije odustala od glume. Marljivo radi, pa osim što će gledaoci imati prilike da je vide u seriji “Advokado”, ona radi na još nekoliko projekata, prenosi Blic.
 
Dobitnica je nagrada za životno djelo kaže da one gotovo uvijek, više ili manje donese fleš-bekove. Iskrsne iz sjećanja ponešto od onog što si radio, živio, što si umio ili nisi umio, što je bilo teško, što nije bilo problem uprkos ogromnom izazovu i bremenu.
 
– Niko ne kaže da je život lak, ali to ne znači da nije lijep. Naprotiv. Malo snage, hrabrosti, iskrenosti, dobre volje i poštenja – i što bi se reklo, svijet je tvoj. Nagrade su i potvrda da si bio, nešto uradio, da nisi zalud vazduh disao i zemljom hodao. A za mene je ipak najveća nagrada ono što sam ostavila u ljudima. Najvažnije je to što ljudi zapamte, ono čime si možda malkice uticao na njih i što će eventualno prenijeti svojoj djeci. Divno je rekla naša velika Mira Stupica: Mi glumci svoje uloge ne možemo ostavljati svojoj djeci, mi se samo utisnemo u duhovnu klimu i tako trajemo – rekla je ranije za Blic Mira Banjac.
 
Njena rečenica “moje bore rade za mene” i danas joj izmami osmijeh na lice, pa kaže:
 
– I rade. Još kako. A radim i ja za njih, nije da ne radim. Evo već devedeset i kusur godina… Što se smijete, tako je. Rekoh vam, iskrenost je važna, pošten odnos prema sebi i drugima. Naravno, i prema svemu što radiš. A onda će, ne samo bore, nego sve što se može smatrati ovakvim ili onakvim minusom, raditi za vas.
 (blic.rs)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

👏👏👏👏👏

04.11.2021 19:14

Sretan rodendan g.Miro! 🍀🐞💞💗❤

ODGOVORITE
Name

janko

04.11.2021 20:15

Fucka joj se za godine.

ODGOVORITE
Name

Srecan

04.11.2021 22:56

Rodjendan,dragoj Miri.Velikoj glumici i dobroj zeni.