Чађо и Бањчев страначки колега добили милионски посао у “Мљечаници”

Уговор за изградњу хидро блока у болници „Мљечаница“ добило је предузеће „Шумил“ из Козарске Дубице, које иначе предводи групу понуђача у којој се налази и фирма „Техногас“ (ТГТ) из Лакташа, а на чијем је челу бивши министар унутрашњих послова Станислав Чађо.

Република Српска 04.11.2021 | 08:29
Чађо и Бањчев страначки колега добили милионски посао у “Мљечаници”

Као најуспјешнији понуђач/група понуђача изабран је „Шумил“, а он је хидроблок спреман изградити за 5,4 милиона марака са обрачунатим ПДВ-ом.

Како је наглашено у обавјештењу о додјели уговора, „Мљечаница“ је примила двије понуде, али је прихватљива била само једна и то управо она групе понуђача предвођене фирмом „Шумил“.

Како је ЦАПИТАЛ раније објавио, Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ је расписала набавку за избор извођача за изградњу хидро блока у вриједности од скоро 5,5 милиона марака са ПДВ-ом. 

Пристигле су им двије понуде, једна од групе понуђача коју предводи „Шумил“ из Козарске Дубице, а у којој је и „Техногас“, док другу групу понуђача предводи предузеће „Џена“ из Градачца. 

Прва група понуђача, на чијем је челу „Шумил“ понудила је да хидро блок изгради за 5,4 милиона КМ у року од годину дана, док је друга група понуђача била спремна да исти посао уради за 5,3 милиона марака, али са немогуће испоштованим роком од, како су навели, седам дана.

Како су за ЦАПИТАЛ раније појаснили у „Мљечаници“, сама изградња и пуштање у функцију објекта хидро блока заснива се на принципу „кључ у руке“. 

“Објекат је површине 1.500 квадрата, а тендерском документацијом дефинисана је и испорука, уградња и пуштање у функцију медицинске опреме (хипербаричних комора)“, нагласили су раније у „Мљечаници“.

Бањац: Ником нисмо забранили да се пријави

Вршилац дужности директора болнице „Мљечаница“ Дарко Бањац у изјави за ЦАПИТАЛ је појаснио да се ради о међународном тендеру на који су се пријавила два понуђача. 

„Један од понуђача не испуњава услове тендерске документације и поред тога је гарантовао изградњу хидро блока за седам дана. Други понуђач испуњава услове тендерске документације, могућност жалбе је исцрпљена. Била је могућност жалбе десет дана на тендерску документацију и 15 дана на одлуку о додјели уговора и она је исцрпљена“, казао је Бањац. 

Поновио је да је у питању међународни тендер, да ником није било забрањено да се пријави, као што ником није било забрањено да се жали на тендерску документацију, нити на додјелу уговора. 

Казао је да ово није први тендер на који су се пријавила само два понуђача, да постоје и они на које се јави само један понуђач, а, како истиче, на овај конкретан тендер се могло пријавити и 50 фирми из БиХ, и још више свјетских, а зашто се нису пријавили, тврди да му је непознато. 

„За мене је носилац посла један, а с ким ће он сарађивати у оквиру изградње хидро блока, набавке материјала, електро радова…. Ми у то не можемо улазити, ми само оцјењујемо да ли тендерска документације испуњава услове. Наравно, у оквиру хидроблока ће бити изграђене хипербаричне коморе и инсталације за хипербаричне коморе“, навео је Бањац, те подсјетио да се фирма „Техногас“  бави и изградњом инсталација те да морају испоштовати све норме које се тичу хипербаричних комора јер иначе, како каже, не би могли проћи на тендеру.

Бањац је у изјави за ЦАПИТАЛ нагласио да на овим просторима, „без обзира ко шта мислио“, постоје двије фирме за ову врсту послова (хипербаричне коморе), а то су, каже предузеће „Мессер“ и „ТГТ“ из Лакташа. 

Бањчев страначки колега редовно добија тендере у „Мљечаници“

Подсјећамо, како је ЦАПИТАЛ раније објавио, фирма „Шумил“ у власништву Милана Шувка добила је бројне тендере у „Мљечаници“, а његов син Милош Шувак је члан Народне партије Српске (НПС) на чијем челу је Дарко Бањац.

То предузеће је раније добило посао изградње објекта полуинтензивне његе поменуте болнице, у вриједности 1,5 милиона марака.

У јануару ове године су побиједили и на тендеру за санацију кухиње, вриједном скоро 90.000 марака, а лани у децембру су потписали уговоре за додатну адаптацију кинези сале, као и за изградњу, санацију и адаптацију лабораторије, вриједне преко 50.000 марака.

Шувак је добио и тендер за додатну адаптацију и санацију лабораторије у вриједности од око осам хиљада марака, али и тендер за додатну санацију и адаптацију кухиње у склопу „Мљечанице“, као и ординација и амбуланти, вриједне укупно око 30.000 КМ.

(Цапитал)

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Србо

04.11.2021 07:43

Ништа ново и ништа џудно, одани људи странкама на власти зарађују за себе и за странку ,плус донација ,ако хоћеш ,посланичко мјесто ,директор итд, и онда онај малецки Антонић мисли да је паметан и да он чува РС, а они сви скупа само глобе РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

04.11.2021 08:23

Бањац,троструки прелетач, Чађу везују за саобраћајку. А Ту Мљечаницу,бању криминогених лопова небих користио,да ми понуде бесплатан боравак. Криминалци људи неморала и лажи. Бањац коловођа бање и његов СНСД,гадите ми се.

Name

БАЊАЦ

04.11.2021 08:25

Е НА ПОЛИТИЧКОМ НЕБУ РЕПУБЛИКЕ ЈУЖНО ОСЕТИЈСКО СРПСКЕ ИМА МНОГО ГЊИЛЕЖИ, АЛ ТАЈ БАЊАЦ ХЕМОРОИД МИЛЕ ДОДИКА ЈЕ СТВАРНО ЈЕДИНСТВЕН. АЈД УРАДИ НЕШТО, НАПРАВИ БИСТУ ДОКТОРУ СТЕФАНОВСКОМ, КОЈИ ЈЕ НАПРАВИО ТУ БАЊУ, И ДРЖАО ЈЕ НА ЕВРОПСКОМ НИВОУ, ДОК СЕ НИСТЕ ВИ ПОЛИТИЧАРИ ПОЧЕЛИ ПРОСИПАТИ ПО ЊОЈ И ПЉАЧКАТИ ЈЕ. КАКВА ЈЕ ТО ГНИЛЕЖ.

Name

Приједор

04.11.2021 07:49

А јест Бањац окупио кадрове у Приједору- Дроњак и хорда напаљених распустеница директорица. Продале се за ВД мандате и послове на одредјено, а неце дуго...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУРИС

04.11.2021 08:01

ПРИМЈЕТИЛА БАГРА ДА СЕ ЊИХОВОМ КРИМИНАЛНИМ ВОДЈИ КОГА ОНА ГЛУПАЦА СТО УЦИ НАСУ ДЈЕЦУ НАЗИВА свевисњи ПА ПОЗУРИЛИ ДА СЕ СТО ВИСЕ НАПЉАЦКА ЈУ. САМО ПИТАМ СЕ СТАЦЕ ИМ ТОЛИКО ЈЕР НА ТУЊИЦАМА ИЛИ У ФОЦИ ИМ НЕЦЕ ТРЕБАТИ. А ТАМО ЦЕ ДЕФИНИТИВНО ЗАВРСИТИ ЈЕР НАРОД ИМ СИГОРНО НЕЦЕ НИ ЗАБОРАВИТИ НИ ОПРОСТИТИ СВЕ ГАДОСТИ СТО СУ ПОЦИНИЛИ

Name

Борац.

04.11.2021 08:07

Бањац када додју избори ни његови Укућани неће зањега гласати??кадага само погледаш видисе даје продата душа ал Богу Хвала неће још задуго.

Name

Приједор2

04.11.2021 10:00

А ви из ДНС-а сте поштени! Послије 12.12. више вас неће ни бити у Приједору.

Name

Милица

04.11.2021 10:25

Ма ове не треба коментарисати. Њих ако коментаришете само им расте популарност. Најбоље их је кулурати

Name

Милос

04.11.2021 07:56

Никад висе СНСД а 15.г..сам активиста.Цавиц.Бањац...Стевандиц....Због њих смо Доњи...Зиви били па видели

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.11.2021 08:10

Неће бака више у дријењке, а? Синоћ Славко дрвље и камење на Борјанка. Гдје је направио ту некакву кућерину са 15 дана продаје текстилне рибе? А мени прича држте лопова, а?

Name

Патриота

04.11.2021 08:29

Е мој јаране,због таквих"никад висе"ми и јесмо гдје јесмо,само Вукан

Name

А

04.11.2021 09:18

Јел то онај Славко што је раније најцрње и најбезобразније нападао насу предсједницу и председника републике, зар неко мозе вјеровати таквом лажову

Name

Б

04.11.2021 11:04

Каква партија таква акције. Ова масовна појава ПДП ку.цевитости је и МУПу занимљива.

Name

БЛ

04.11.2021 07:57

То је један од дугогодисњих послусника Милорада Додика, тако се наплацује одлазак из СДС и ДНС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.11.2021 07:59

Требали су дати фирми из Градачца па би онда било све како треба и по закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

04.11.2021 09:42

Дао је Лукач фирми из Високог да шију униформе за полицију и са капом као шаховница ,то је по твом размишљању, хљеба немаш поштено да се наједеш а ти само Србуј а они са твојих леђа тефериче по СА , ако си исти Милан увјек нешто паметујеш и Србујеш, нико неприча о Српству ,него о лоповлуку, за тебе је уреду ако је Србин добио тендер ,онда може и да краде.

Name

пр

04.11.2021 08:03

Нису Бањац и Стевандић ушли у власт зато што воле РС него због оваквих тендера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.11.2021 09:33

Е мој Бањац мислиш да си паметан.Кажеш могао се пријавити ко год је хтио.То би било тако да унапред није намјештен тендер.Ја аплициран пољубим врата и хајде кући.И тако годинама

Name

Чобан

04.11.2021 08:19

Шишај овце чобане, шишај. Бањац само шиша, Бурло гули кожу. Народ није ништа боље ни заслужио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

04.11.2021 10:01

Управо тако - вас коментар се мозе написати на сваку вијест овдје. Руља је то, а мозак као у вјеверице - на следецим избори це опет побиједити, а ми цемо и даље да лупамо коментаре. Поздрав из МГ-а.

Name

Урош

04.11.2021 08:24

Стока подијелила страначки РС и гулхечи сјеме им јебе.Све им за лијека потрошено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кепец

04.11.2021 08:45

Кепец Чађо, људина од метар и педесет Умјесто да је у затвору он и даље ради има ли ико нормалан у овој држави , нема те силе која ће помоћи Додику и Снсд идуће године на изборима. , нема човјека који није огорчен на оволики криминал и корупцију, Шта се чека више са тим хапшењем тог Чађе ако низашта друго бар за лажне папире о кисеонику и саобрацајку о којој сва јавност бруји и јебе му све по реду , срам те било Бањац издајнице љигави идуће године бићеш први смијењен

ОДГОВОРИТЕ
Name

устај мала вежи кера

04.11.2021 08:50

Посао од 5.4 милиона, ко је власник те "мљечанице", ово је намјештен тендер, вриједи ли та мљечаница тих пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

1958

04.11.2021 08:54

Борба за власт је управо ради разноразнихпогодности, приче о општем добру за народ су бајке било о којој политичкој опцији да се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.11.2021 09:03

Ма могао сам ја то урадити за 1.5 милиона КМ али јбг нисам се пријавио на тендер. Типично србски ја би то боље ја би то јефтиније и било би поштеније али кад све продје. Све знамо све можемо али само на језику али кад треба засукат рукаве и на посао нигде никог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

04.11.2021 09:09

Колико је се олос Бањац уградио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

04.11.2021 09:55

Ма све је ово патриотски и због народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељо

04.11.2021 09:57

У бању под хитно вратити најпоштенијег директора Даду Брдара, он и начелник Рељић једини могу да спасу Дубицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП је за лијецење

04.11.2021 10:13

Остало без коментара .. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.11.2021 11:44

Мора да си некакав велики стручњак, зато је нама свима овако добро , мало до Широког,пријавиш се и уплатиш и онда одем до Мостара и у повратку покупим диплому.

Name

Багра

04.11.2021 10:35

Тај Бањац је један од вецих љигаваца и смрадова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масовна појава

04.11.2021 11:05

Партија демократског прогреса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем ПДП

04.11.2021 11:17

Позив омладини РС да оформе своју странку, дакле Станивуковиц, Тривиц, Петровиц и остали ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.11.2021 14:07

Омладинци са просјеком година 33

Name

Најтезе је ПДП

04.11.2021 11:20

Силовање ... Циљ је избавити Тривицеву и Станивуковица ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

04.11.2021 11:42

Знају људи посао .У чему је проблем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

04.11.2021 12:59

Па та фирма пруза велику могуцност и највисе даје Бањцу дасе угради за пикслу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

04.11.2021 13:50

Све је битније у овој земљи од нпр. од овог поскупљења плина па чак и један Бањац, који би у било којој нормалној земљи могао добити простор само у овлаштеној установи за такве као он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

04.11.2021 16:41

Лесинари се брзо окупе кад треба опљацкати народне паре,права мафија,ста је са кисеоником тгт-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

04.11.2021 18:54

Мора Чађо зарадити да плати Радинковићу да шути да неби отишао у затвор због убиства Ђуровића.

Name

Приједор 3

05.11.2021 05:44

Лоповска странка и странка прелетаца, у Приједору су формирали странку са отпадом из свих странака, само да остану у власти.Њих неколико добило функције в.д дирекорица и в.д директора, краду и лазу овај народ, цим изгубе на изборима одмах се спрема формирање нове странке

ОДГОВОРИТЕ