Čađo i Banjčev stranački kolega dobili milionski posao u “Mlječanici”

Ugovor za izgradnju hidro bloka u bolnici „Mlječanica“ dobilo je preduzeće „Šumil“ iz Kozarske Dubice, koje inače predvodi grupu ponuđača u kojoj se nalazi i firma „Tehnogas“ (TGT) iz Laktaša, a na čijem je čelu bivši ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo.

Republika Srpska 04.11.2021 | 08:29
Čađo i Banjčev stranački kolega dobili milionski posao u “Mlječanici”

Kao najuspješniji ponuđač/grupa ponuđača izabran je „Šumil“, a on je hidroblok spreman izgraditi za 5,4 miliona maraka sa obračunatim PDV-om.

Kako je naglašeno u obavještenju o dodjeli ugovora, „Mlječanica“ je primila dvije ponude, ali je prihvatljiva bila samo jedna i to upravo ona grupe ponuđača predvođene firmom „Šumil“.

Kako je CAPITAL ranije objavio, Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ je raspisala nabavku za izbor izvođača za izgradnju hidro bloka u vrijednosti od skoro 5,5 miliona maraka sa PDV-om. 

Pristigle su im dvije ponude, jedna od grupe ponuđača koju predvodi „Šumil“ iz Kozarske Dubice, a u kojoj je i „Tehnogas“, dok drugu grupu ponuđača predvodi preduzeće „Džena“ iz Gradačca. 

Prva grupa ponuđača, na čijem je čelu „Šumil“ ponudila je da hidro blok izgradi za 5,4 miliona KM u roku od godinu dana, dok je druga grupa ponuđača bila spremna da isti posao uradi za 5,3 miliona maraka, ali sa nemoguće ispoštovanim rokom od, kako su naveli, sedam dana.

Kako su za CAPITAL ranije pojasnili u „Mlječanici“, sama izgradnja i puštanje u funkciju objekta hidro bloka zasniva se na principu „ključ u ruke“. 

“Objekat je površine 1.500 kvadrata, a tenderskom dokumentacijom definisana je i isporuka, ugradnja i puštanje u funkciju medicinske opreme (hiperbaričnih komora)“, naglasili su ranije u „Mlječanici“.

Banjac: Nikom nismo zabranili da se prijavi

Vršilac dužnosti direktora bolnice „Mlječanica“ Darko Banjac u izjavi za CAPITAL je pojasnio da se radi o međunarodnom tenderu na koji su se prijavila dva ponuđača. 

„Jedan od ponuđača ne ispunjava uslove tenderske dokumentacije i pored toga je garantovao izgradnju hidro bloka za sedam dana. Drugi ponuđač ispunjava uslove tenderske dokumentacije, mogućnost žalbe je iscrpljena. Bila je mogućnost žalbe deset dana na tendersku dokumentaciju i 15 dana na odluku o dodjeli ugovora i ona je iscrpljena“, kazao je Banjac. 

Ponovio je da je u pitanju međunarodni tender, da nikom nije bilo zabranjeno da se prijavi, kao što nikom nije bilo zabranjeno da se žali na tendersku dokumentaciju, niti na dodjelu ugovora. 

Kazao je da ovo nije prvi tender na koji su se prijavila samo dva ponuđača, da postoje i oni na koje se javi samo jedan ponuđač, a, kako ističe, na ovaj konkretan tender se moglo prijaviti i 50 firmi iz BiH, i još više svjetskih, a zašto se nisu prijavili, tvrdi da mu je nepoznato. 

„Za mene je nosilac posla jedan, a s kim će on sarađivati u okviru izgradnje hidro bloka, nabavke materijala, elektro radova…. Mi u to ne možemo ulaziti, mi samo ocjenjujemo da li tenderska dokumentacije ispunjava uslove. Naravno, u okviru hidrobloka će biti izgrađene hiperbarične komore i instalacije za hiperbarične komore“, naveo je Banjac, te podsjetio da se firma „Tehnogas“  bavi i izgradnjom instalacija te da moraju ispoštovati sve norme koje se tiču hiperbaričnih komora jer inače, kako kaže, ne bi mogli proći na tenderu.

Banjac je u izjavi za CAPITAL naglasio da na ovim prostorima, „bez obzira ko šta mislio“, postoje dvije firme za ovu vrstu poslova (hiperbarične komore), a to su, kaže preduzeće „Messer“ i „TGT“ iz Laktaša. 

Banjčev stranački kolega redovno dobija tendere u „Mlječanici“

Podsjećamo, kako je CAPITAL ranije objavio, firma „Šumil“ u vlasništvu Milana Šuvka dobila je brojne tendere u „Mlječanici“, a njegov sin Miloš Šuvak je član Narodne partije Srpske (NPS) na čijem čelu je Darko Banjac.

To preduzeće je ranije dobilo posao izgradnje objekta poluintenzivne njege pomenute bolnice, u vrijednosti 1,5 miliona maraka.

U januaru ove godine su pobijedili i na tenderu za sanaciju kuhinje, vrijednom skoro 90.000 maraka, a lani u decembru su potpisali ugovore za dodatnu adaptaciju kinezi sale, kao i za izgradnju, sanaciju i adaptaciju laboratorije, vrijedne preko 50.000 maraka.

Šuvak je dobio i tender za dodatnu adaptaciju i sanaciju laboratorije u vrijednosti od oko osam hiljada maraka, ali i tender za dodatnu sanaciju i adaptaciju kuhinje u sklopu „Mlječanice“, kao i ordinacija i ambulanti, vrijedne ukupno oko 30.000 KM.

(Capital)

Komentari / 41

Ostavite komentar
Name

Србо

04.11.2021 07:43

Ништа ново и ништа џудно, одани људи странкама на власти зарађују за себе и за странку ,плус донација ,ако хоћеш ,посланичко мјесто ,директор итд, и онда онај малецки Антонић мисли да је паметан и да он чува РС, а они сви скупа само глобе РС.

ODGOVORITE
Name

Милун

04.11.2021 08:23

Бањац,троструки прелетач, Чађу везују за саобраћајку. А Ту Мљечаницу,бању криминогених лопова небих користио,да ми понуде бесплатан боравак. Криминалци људи неморала и лажи. Бањац коловођа бање и његов СНСД,гадите ми се.

Name

BANJAC

04.11.2021 08:25

E NA POLITIČKOM NEBU REPUBLIKE JUŽNO OSETIJSKO SRPSKE IMA MNOGO GNJILEŽI, AL TAJ BANJAC HEMOROID MILE DODIKA JE STVARNO JEDINSTVEN. AJD URADI NEŠTO, NAPRAVI BISTU DOKTORU STEFANOVSKOM, KOJI JE NAPRAVIO TU BANJU, I DRŽAO JE NA EVROPSKOM NIVOU, DOK SE NISTE VI POLITIČARI POČELI PROSIPATI PO NJOJ I PLJAČKATI JE. KAKVA JE TO GNILEŽ.

Name

Prijedor

04.11.2021 07:49

A jest Banjac okupio kadrove u Prijedoru- Dronjak i horda napaljenih raspustenica direktorica. Prodale se za VD mandate i poslove na odredjeno, a nece dugo...

ODGOVORITE
Name

JURIS

04.11.2021 08:01

PRIMJETILA BAGRA DA SE NJIHOVOM KRIMINALNIM VODJI KOGA ONA GLUPACA STO UCI NASU DJECU NAZIVA svevisnji PA POZURILI DA SE STO VISE NAPLJACKA JU. SAMO PITAM SE STACE IM TOLIKO JER NA TUNJICAMA ILI U FOCI IM NECE TREBATI. A TAMO CE DEFINITIVNO ZAVRSITI JER NAROD IM SIGORNO NECE NI ZABORAVITI NI OPROSTITI SVE GADOSTI STO SU POCINILI

Name

Borac.

04.11.2021 08:07

Banjac kada dodju izbori ni njegovi Ukućani neće zanjega glasati??kadaga samo pogledaš vidise daje prodata duša al Bogu Hvala neće još zadugo.

Name

Prijedor2

04.11.2021 10:00

A vi iz DNS-a ste pošteni! Poslije 12.12. više vas neće ni biti u Prijedoru.

Name

Milica

04.11.2021 10:25

Ma ove ne treba komentarisati. Njih ako komentarišete samo im raste popularnost. Najbolje ih je kulurati

Name

Milos

04.11.2021 07:56

Nikad vise SNSD a 15.g..sam aktivista.Cavic.Banjac...Stevandic....Zbog njih smo Donji...Zivi bili pa videli

ODGOVORITE
Name

А

04.11.2021 08:10

Неће бака више у дријењке, а? Синоћ Славко дрвље и камење на Борјанка. Гдје је направио ту некакву кућерину са 15 дана продаје текстилне рибе? А мени прича држте лопова, а?

Name

Patriota

04.11.2021 08:29

E moj jarane,zbog takvih"nikad vise"mi i jesmo gdje jesmo,samo Vukan

Name

A

04.11.2021 09:18

Jel to onaj Slavko što je ranije najcrnje i najbezobraznije napadao nasu predsjednicu i predsednika republike, zar neko moze vjerovati takvom lažovu

Name

B

04.11.2021 11:04

Kakva partija takva akcije. Ova masovna pojava PDP ku.cevitosti je i MUPu zanimljiva.

Name

BL

04.11.2021 07:57

To je jedan od dugogodisnjih poslusnika Milorada Dodika, tako se naplacuje odlazak iz SDS i DNS-a

ODGOVORITE
Name

Milan

04.11.2021 07:59

Trebali su dati firmi iz Gradačca pa bi onda bilo sve kako treba i po zakonu.

ODGOVORITE
Name

Ре Милан

04.11.2021 09:42

Дао је Лукач фирми из Високог да шију униформе за полицију и са капом као шаховница ,то је по твом размишљању, хљеба немаш поштено да се наједеш а ти само Србуј а они са твојих леђа тефериче по СА , ако си исти Милан увјек нешто паметујеш и Србујеш, нико неприча о Српству ,него о лоповлуку, за тебе је уреду ако је Србин добио тендер ,онда може и да краде.

Name

pr

04.11.2021 08:03

Nisu Banjac i Stevandić ušli u vlast zato što vole RS nego zbog ovakvih tendera.

ODGOVORITE
Name

Tatar

04.11.2021 09:33

E moj Banjac misliš da si pametan.Kažeš mogao se prijaviti ko god je htio.To bi bilo tako da unapred nije namješten tender.Ja apliciran poljubim vrata i hajde kući.I tako godinama

Name

Čoban

04.11.2021 08:19

Šišaj ovce čobane, šišaj. Banjac samo šiša, Burlo guli kožu. Narod nije ništa bolje ni zaslužio.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

04.11.2021 10:01

Upravo tako - vas komentar se moze napisati na svaku vijest ovdje. Rulja je to, a mozak kao u vjeverice - na sledecim izbori ce opet pobijediti, a mi cemo i dalje da lupamo komentare. Pozdrav iz MG-a.

Name

Uroš

04.11.2021 08:24

Stoka podijelila stranački RS i gulheči sjeme im jebe.Sve im za lijeka potrošeno.

ODGOVORITE
Name

Kepec

04.11.2021 08:45

Kepec Čađo, ljudina od metar i pedeset Umjesto da je u zatvoru on i dalje radi ima li iko normalan u ovoj državi , nema te sile koja će pomoći Dodiku i Snsd iduće godine na izborima. , nema čovjeka koji nije ogorčen na ovoliki kriminal i korupciju, Šta se čeka više sa tim hapšenjem tog Čađe ako nizašta drugo bar za lažne papire o kiseoniku i saobracajku o kojoj sva javnost bruji i jebe mu sve po redu , sram te bilo Banjac izdajnice ljigavi iduće godine bićeš prvi smijenjen

ODGOVORITE
Name

ustaj mala veži kera

04.11.2021 08:50

Posao od 5.4 miliona, ko je vlasnik te "mlječanice", ovo je namješten tender, vrijedi li ta mlječanica tih para

ODGOVORITE
Name

1958

04.11.2021 08:54

Borba za vlast je upravo radi raznoraznihpogodnosti, priče o opštem dobru za narod su bajke bilo o kojoj političkoj opciji da se radi.

ODGOVORITE
Name

Zoran

04.11.2021 09:03

Ma mogao sam ja to uraditi za 1.5 miliona KM ali jbg nisam se prijavio na tender. Tipično srbski ja bi to bolje ja bi to jeftinije i bilo bi poštenije ali kad sve prodje. Sve znamo sve možemo ali samo na jeziku ali kad treba zasukat rukave i na posao nigde nikog.

ODGOVORITE
Name

Borac R SRPSKE

04.11.2021 09:09

Koliko je se olos Banjac ugradio?

ODGOVORITE
Name

Maja

04.11.2021 09:55

Ma sve je ovo patriotski i zbog naroda.

ODGOVORITE
Name

Željo

04.11.2021 09:57

U banju pod hitno vratiti najpoštenijeg direktora Dadu Brdara, on i načelnik Reljić jedini mogu da spasu Dubicu.

ODGOVORITE
Name

PDP je za lijecenje

04.11.2021 10:13

Ostalo bez komentara .. .

ODGOVORITE
Name

Ре

04.11.2021 11:44

Мора да си некакав велики стручњак, зато је нама свима овако добро , мало до Широког,пријавиш се и уплатиш и онда одем до Мостара и у повратку покупим диплому.

Name

Bagra

04.11.2021 10:35

Taj Banjac je jedan od vecih ljigavaca i smradova!

ODGOVORITE
Name

Masovna pojava

04.11.2021 11:05

Partija demokratskog progresa.

ODGOVORITE
Name

Problem PDP

04.11.2021 11:17

Poziv omladini RS da oforme svoju stranku, dakle Stanivukovic, Trivic, Petrovic i ostali ...

ODGOVORITE
Name

Re

04.11.2021 14:07

Omladinci sa prosjekom godina 33

Name

Najteze je PDP

04.11.2021 11:20

Silovanje ... Cilj je izbaviti Trivicevu i Stanivukovica ...

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

04.11.2021 11:42

Znaju ljudi posao .U čemu je problem?

ODGOVORITE
Name

Eh

04.11.2021 12:59

Pa ta firma pruza veliku mogucnost i najvise daje Banjcu dase ugradi za pikslu.

ODGOVORITE
Name

Solun

04.11.2021 13:50

Sve je bitnije u ovoj zemlji od npr. od ovog poskupljenja plina pa čak i jedan Banjac, koji bi u bilo kojoj normalnoj zemlji mogao dobiti prostor samo u ovlaštenoj ustanovi za takve kao on.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

04.11.2021 16:41

Lesinari se brzo okupe kad treba opljackati narodne pare,prava mafija,sta je sa kiseonikom tgt-a

ODGOVORITE
Name

Miso

04.11.2021 18:54

Mora Čađo zaraditi da plati Radinkoviću da šuti da nebi otišao u zatvor zbog ubistva Đurovića.

Name

Prijedor 3

05.11.2021 05:44

Lopovska stranka i stranka preletaca, u Prijedoru su formirali stranku sa otpadom iz svih stranaka, samo da ostanu u vlasti.Njih nekoliko dobilo funkcije v.d direkorica i v.d direktora, kradu i lazu ovaj narod, cim izgube na izborima odmah se sprema formiranje nove stranke

ODGOVORITE