Директор школе врши мобинг, прогања наставнике

На позив екипе БН телевизије да одговори на те оптужбе директор школе Лало Перић је новинарима запријетио полицијом.

Република Српска 03.11.2021 | 19:41
Директор школе врши мобинг, прогања наставнике

Директора ОШ “Стеван Немања” у Горњем Драгаљевцу код Бијељине поједини родитељи у тој образовној установи оптужују да је, како тврде, неке наставнике постављао по политичкој основи. Такође, поједини запослени тврде да је, по истом основу, на њих вршио притисак и понижавао их.

На позив екипе БН телевизије да одговори на те оптужбе директор школе Лало Перић је новинарима запријетио полицијом.

Јованка Филиповић, запослена на мјесту помоћног радника у ОШ “Стеван Немања” у Горњем Драгаљевцу, тврди да је због политике у коју не жели да се мијеша од почетка мандата директора те образовне установе Лале Перића, изложена тортури.

Јованка каже да прошле године у новембру није гласала на изборима и да од тада, тврди она. почињу њене невоље.

“Директор школе је мене на дан избора звао неколико пута. Ја ипак нисам отишла да гласам из здравствених разлога. Увече у 22 сата ми је послао поруку да сам ја наредног дана дежурна иако ниј био мој дан за дежурство. Такође ми је рекао да ћу бити дежурна током читаве седмице зато што нисам узашла да гласам
за Милорада Додика”, каже Филиповићева.

Удовица и мајка двоје средњошколске дјеце истиче да од септембра ради на 75 одсто норме, а остала је, наглашава она, и без радног уговора.

“Питала сам га зашто тако, а он ми је рекао зато што он тако хоће. Ја и даље радим без уговора, уговор немам од августа. Обраћала сам се и инспекцији која је излазила на терен али нисам смјела да им кажем шта је он мени нудио него сам им рекла да радим без уговора. Његов званични изговор је био да сам
кажњена јер сам користила телефон у току радног времена”.

Филиповићева такође наводи да је њено радно вријеме осам сати од 17. 8. 2020., али да јој је плата за септембар обрачуната на 75%.

“Директор Лало Перић ми је рекао да ће ми тражити длаку у јајету. Да ће ме толико прогањати ако не одустанем од свега да ћу сама тражити да напустим посао”, тврди она.

Предраг Јовић, ложач у ОШ “Стеван Немања”, такође тврди да је био изложен политичком притиску од стране директора те школе и његове замјенице. Додаје да њих двоје још од избора врше политичку пропаганду у школи.

“Питају јеси ли наш или њихов, прикупљају сигурне гласове, врше притисак на мене и моје родитеље да изађемо да гласамо и говоре нам за кога да гласамо. Такође су вршили притисак на мене и моје колеге кад је било гласање за школски одбор и предсједника синдиката, наређују нам за кога да гласамо. Рекли су ми да морам да изађем на протесте против градоначелника Љубише Петровића, а пријете ми смањењем плате и отказом.”

Родитељи дјеце из једног одјељења осмог разреда тврде да су њихова дјеца због сумњивих калкулација остала без омиљеног разредног старјешине.

Стевица Петровић, отац једног од ученика и представник родитеља каже да то дјеца јако тешко подносе.

“Све то утиче на њих. Поједини су дошли кући уплакани са причом да више нема наставника односно разредног старјешине. Родитељи су мислили да се нешто догодило том човјеку“.

Објашњава да им је директор Перић, кад су отишли на састанак да би сазнали разлог, рекао да је све по закону.

“Он је узео два часа од њиховог разредног и дао их другом наставнику. Он је тог наставника примио на норму од 20 часова и потрудио се да ту норму и испуни”, тврди Петровић.

Поменути родитељи од директора траже оставку, а ускоро ће организовати потписивање петиције за његову смјену.

На наш позив да изнесе своју страну приче и одговори на оптужбе које су против њега изнесене директор ОШ “Стеван Немања” Лало Перић је преко неколико запослених поручио да ће, уколико с мјеста не напустимо школско двориште, позвати полицију.

Затим је преко дежурног наставника поручио екипи БН телевизије:

“Директор ме замолио да вам кажем да немате право овдје да снимате и да напустите просторије школе и школско двориште".

(БН)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Крле

03.11.2021 19:03

СНСД смрадови се иживљавају на незаштићеним радницима и обичним људима који имају своје ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.11.2021 06:26

Тако је и у дому здравља Бјељина. Директорица се понаса као коцијас.

Name

Мирослав

03.11.2021 19:09

Жалосно је то код нас да нема нигдје правде, неби живио у тој држави нема бога зато сам и отишао из те државе прије 30 година. Никада нећемо имати уређену државу, само су им у интересу лични животи и како ће бит бољи лопови а не да једни другима помажемо, ал има Бога он ће свима нама да одреди по заслузи,

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

03.11.2021 19:25

Тако је то у свим фирмама у Бјељини директоре не интересује као послује фирма него се само занимају са сигурним гасовима, али готово је секто!

Name

Ре Мирослав

03.11.2021 21:40

Побјегао си ти од рата прије 30 година Мирославе... пусти сад своје паламуђење, тамо гдје си сад запослени у просвјети раде а код нас...? Човјек је увео ред у Драгаљевцу и другим подручним школама.

Name

Србин

03.11.2021 19:15

То је стока сто поставља СНСД. То це наравно платити на изборима. Ово је катастрофа да директор образовне установе малтретира друге. Директор мора бити примјер морала а не криминалац и злостављац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

03.11.2021 19:16

Има таквих директора на све стране, умјесто да направе угодну атмосферу за рад и учење, они лијече личне фрустрације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

03.11.2021 19:18

Одавно је познат као психопата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉИГАВЦИ

03.11.2021 19:19

БРАВО! КОНАЧНО ЈЕ НЕКО ХРАБАР ДА КАЖЕ КАКО ДОДИК ПОБЈЕДЈУЈЕ НА ИЗБОРИМА. ТЈЕРАЊЕМ ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ. ОВО ДВОЈЕ МЛАДИХ СУ БИЈЕДНИ И ПОШТЕНИ И НЕМАЈУ ШТА ИЗГУБИТИ, ДОК ОВИ УХЉЕБИ КОЈИ НИСУ НИСТА НАУЧИЛИ ПРОДАЈУ ДУШУ ДЈАВОЛУ. ГДЈЕ ЋЕШ ДИРЕКТОРЕ ИДУЋЕ ГОДИНЕ КАД ВАС ОПОЗИЦИЈА ПОМЕТЕ КО СМРДЉИВ СИР СА ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ. ГДЈЕ ЋЕШ ОНДА БИТИ ДИРЕКТОР. ИДИ КОД ШЕФА ЧИСТИ МУ ОПАНКЕ. ПОВЕДИ И ПОМОЋНИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРУГА МАРА

03.11.2021 19:39

Не оправдам притисак да неко гласа без обзира за коју странку, све можете рећи али да је психопата, то НИКАКО. Ми који смо одрасли са Лалом, ишли у ту исту школу у Г.Драгаљевцу заједно са њим знамо какав је Лало, једно вриједно и честито дијете био, а знамо и видимо колико сад енергије улаже да унаприједи и школу и школство. Овај изолован случај индивидуе која се жали не би коментарисала али Вас Маро морам, јер рећи да је неко психопата а да, прво нисте компетентни да то кажете, нека Вас је срамота, вјероватно сте сами психопата док о човјеку какав је Лало можете рећи тако нешто. Погледајте само школе које припадају ОШ у Г. Драгаљавцу, ми видимо и ми знамо, наша дјеца тамо похађају наставу, у свакој школи је бар мало нешто поправио, унаприједио... Негативне и незадовољне особе својим животом могу тако писати..... Паметном доста.

Name

Ре Друга Мара

03.11.2021 21:25

Наравно да је психопата! Као и многи други директори који раде на исти или слицан нацин. Од којих новаца обнавља сколе, па ваљда је то нормално. Установе образовања би требало да буду одвојене од политике,а не да лобирају за странке, сакупљају гласове и запосљавају по странацким директивама. Колико је кандидата на конкурсима са високим просјецима одбијено јер су на интервјуу имали 0 бодова. Радим у образовању 35 година, и знам велики број директора. 70% их је досло као поданицки одано. Има их који морају „ботовати" да би се додворили владајуцим. Данас су директори најслабија карика образовања и највеци проблем. И ово сто раде, могу да раде само покварени и болесни умови.

Name

Треца Мара

04.11.2021 08:01

Да управо тако, интервју је узас и требало би га укинути са бодовањем. Замислите када добијете 0 бодова или 1 бод на интервјуу, испада да сам неки ретард, психијатријски слуцај са просјеком дрзавног факултета преко 9, то мој мозак не мозе да процесуира.

Name

Дарко

03.11.2021 19:22

Хахахааа, дођите код нас у Прњавор, има неколико таквих....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕСЕЊИ ДАНИ

03.11.2021 21:33

АКО ЈЕ МАРО ТЕБИ СТАЛО ДА БРАНИС ОВОГ НАXОВИ ДИРЕКТОРА,И АКО ЈЕ ТЕБИ НОРМАЛНО ДА СЕ ОВАКО ПОНАСА,ОНДА ТЕБИ НЕСТО НЕДОСТАЈЕ.ДА ЛИ ЈЕ НОРМАЛНО ГАЊАТИ ПОРОДИЦЕ ДА ИДУ ГЛАСАТИ ЗА НЕКОГА.ДА ЛИ ТИ ЈЕ НОРМАЛНО ДА РАДНИК РАДИ БЕЗ УГОВОРА И ДА НЕКО МОЗЕ ДА ЈОЈ СМАЊУЈЕ ПЛАТУ КАКО ЊЕМУ ОДГОВАРА.МОЗДА ЈЕ БИО ДОБАР КАО ДЈАК,АЛИ МУ СЛАВА И ПОЛИТИКА УДАРИЛА У ГЛАВУ.

Name

Зоран

03.11.2021 19:23

Заштићени ко бјелоглави супови,дође инспекција нађе непавилности и ником ништа, странка их чува...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

03.11.2021 19:25

Ни у Зворнику у школама не цвјетају руже, гдје их само нађу, као из калупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

03.11.2021 19:26

У доста дрзавних установа је слицна ситуација Негдје директно као и у овој сколи а негдје хињски али ипак оцигледно Ако не мозес или не смијес да се супроставис томе онда само лагано и без контрирања извлацис се колико мозес а када додју избори обавезно изадјес и гласас контра њих Заробљени јесмо али и заробљеници су знали доци до слободе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еки

03.11.2021 19:35

Па и директорица МСУРС врси тортуру над радницима па се нико неудостоји да помогне тим радницима! Ради се санирање објекта а радници раде у условима којима угрозавају здравље и сигурност! ГДЈЕ је инспекција нека града? Има ли градонацелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.11.2021 21:52

Сазнао сам да је у Музеју катастрофа..од злостављања радника на све могуце нацине а и санација зграде гдје радници свакоднево раде у прасини и зујању масина итд.Знам ту директорицу злостављацицу ,јадни они радници ста све трпе.

Name

Ре

03.11.2021 21:55

Цуо сам да је тамо катастрофа,зар то није за инспекцију.,диреторица је прави злостављац!

Name

Вишеград

03.11.2021 19:55

То је политика снсд и додика.У Вишеграду такву политику води начелник општине ђуревић.Нико ко није у снсд,није остао миран ни заштићен од његовог мслтретирања.А такви су му били и начелници одељења,бахати и неписмени.Надамо се да им је крај владавине веома близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонyмоус

03.11.2021 19:56

овај лик је психопата малтретира раднике и уценике, врси мобинг и смањује плате, дрзи сколе у драгаљевцу врсанима цадјавици и околним селима око бијељине сви се зале на њега, има ли какав нацин да се смјени ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеу3еј2wј

03.11.2021 20:08

Еј само да знате да је иста ако не и гора ситуација у ОШ "Вук Караџић" Доње Забрђе, тамо директорица Нада Начић хаос и тортуру врши, такође политички читав живот је провела на државним јаслама и као подобна дошла за директорицу иако једва пар година има рада у просвети, неби било лоше да и ту мало "прочачкате".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.11.2021 20:20

Кретен обични.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА

03.11.2021 20:23

није овај једини..пуна РС таквих директора школа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коп

03.11.2021 20:54

На прсте избројати који су ок

Name

Ратко Гаврић

03.11.2021 20:39

Страсно јастаје јадни наставници и цистацице ово говно одма треба смјенит са функције директора сколе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

03.11.2021 20:39

Које је дјубре , па то је страсно ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

03.11.2021 20:40

Има њих још није једини...само се још нису открили!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

биби

03.11.2021 20:55

Ухљебима стати на крај. Не одустајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеба

03.11.2021 20:59

Овај смрад је запослио своје дјете као наставника физичког а дјете погинулог борца одбио јер је његов тата погинуо да овакви данас одређују ко ће се запослити

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОДИТЕЉИ

03.11.2021 21:04

СКОЛЕ СУ ПРЕТВОРЕНЕ У ПОЛИТИЦКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ. ВАСПИТАЊЕ И ОБРАЗОВАЊЕ ДЈЕЦЕ ЈЕ У ДРУГОМ ПЛАНУ. ГОТОВО СВИ ПОСТАВЉЕНИ ДИРЕКТОРИ СУ ТУ ДА ОБЕЗБЈЕДЕ ГЛАСОВЕ ВЛАСТИ И ЗАПОСЛЕ "ПОДОБНЕ РАДНИКЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па директоре...

03.11.2021 21:09

Мозете мобинговат јос мало, само удрите, наорали сте много, нецемо вас висе. Све сте обесмислили и ојадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

03.11.2021 21:42

У ОШ Бранк Ћопић Сања Муњиза прима раднике преко везе и узима паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дака

03.11.2021 21:46

У Приједору у економској вд узима паре од радника за посао и суди се са наставницима гдје год је била,позапошљавала најужу родбину обично смеће и дроља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

03.11.2021 21:48

У ОСМАЦИМА ДИРКТОР НАСРЦЕ НА НАСТАВНЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван Немања

03.11.2021 21:53

Умјесто да име Стевана Немање улијева страх Бошњацима и да их тјера од РС, овдје Срби Србе злостављају и тјерају у биједу? Чему онда имена великана ако се понашамо као дивљаци међусобно, умјесто да Бошњацима пркосимо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

03.11.2021 22:01

Немају они никакву одговорност, директор школе ,,Вук Карадзић,, из БН треба да исплати радници одштету око 30 000КМ. Ко ће то да плати ми? Снсд му продужује мандат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наставник

04.11.2021 05:58

Замислите како је нама у Лактасима који не мислимо као директор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

04.11.2021 06:06

То је та црвена лоповска секта која чини све лоше у Р.С.у. Школско двориште и школа је јавна површина и не може директор те јавне установе да отјера новинаре. Није то његова приватна ћаћевина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сцхултз

05.11.2021 11:22

Избори били просле године, она се сад сјетила да се зали! Домар мора да цита ста му је написано, није могао да науци ни пар реценица???! Политицар из опозиције нахуско пар сељака и помоцних радника, смислио им говор и довео тв да то снимају! Пуна подрска за Лалу, само напријед??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

05.11.2021 20:02

А, да се запитамо да ли и међу помоћно-техничким радницима има оних који несавјесно обављају послове и штете раду установе у којој раде? Да можда нису нахушкани и охрабрени да овако блате човјека који је одговоран за рад 12 подручних школа са скромним финансијским средствима у овом тешком времену?

ОДГОВОРИТЕ