Други пут на чело Њујорка долази Афроамериканац

Демократа Ерик Адамс победио је на изборима за градоначелника Њујорка и постаће други Афроамериканац на челу градске управе.

Свијет 03.11.2021 | 08:59
Други пут на чело Њујорка долази Афроамериканац

Он је у кампањи обећао да ће побољшати јавну безбедност и дати глас становницима из радничке класе, а позвао се на искуство из обављања посла полицијског капетана и Афроамериканца који се као млад суочио са полицијском бруталношћу.

Адамс је раније био председник округа Бруклин и лако је поразио републиканца Куртиса Сливу, оснивача цивилне патроле "Анђели чувари".

Адамс (61) преузима дужност у јануару од демократе Била де Бласија, који није могао да се кандидује поново након два узастопна четворогодишња мандата.

Адамс ће руководити опоравком највећег америчког града од епидемије вируса корона и решаваће питања социјалне неједнакости, недостатка ценовно повољног смештаја и проблеме у јавним школама.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Истина

03.11.2021 13:05

Тамо изгледа нема оно из реда осталих као код нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

03.11.2021 14:47

Па нема јер је у Америци свако градјанин без обзира на етницку припадност. И за свакога вриједи исти закон. Тако би и БИХ требало уредити, да се постују права свих људи без обзира на вјеру и етницку припадност. Не би никад било проблема а мого би свако бити предсједник.