Drugi put na čelo Njujorka dolazi Afroamerikanac

Demokrata Erik Adams pobedio je na izborima za gradonačelnika Njujorka i postaće drugi Afroamerikanac na čelu gradske uprave.

Svijet 03.11.2021 | 08:59
Drugi put na čelo Njujorka dolazi Afroamerikanac

On je u kampanji obećao da će poboljšati javnu bezbednost i dati glas stanovnicima iz radničke klase, a pozvao se na iskustvo iz obavljanja posla policijskog kapetana i Afroamerikanca koji se kao mlad suočio sa policijskom brutalnošću.

Adams je ranije bio predsednik okruga Bruklin i lako je porazio republikanca Kurtisa Slivu, osnivača civilne patrole "Anđeli čuvari".

Adams (61) preuzima dužnost u januaru od demokrate Bila de Blasija, koji nije mogao da se kandiduje ponovo nakon dva uzastopna četvorogodišnja mandata.

Adams će rukovoditi oporavkom najvećeg američkog grada od epidemije virusa korona i rešavaće pitanja socijalne nejednakosti, nedostatka cenovno povoljnog smeštaja i probleme u javnim školama.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Istina

03.11.2021 13:05

Tamo izgleda nema ono iz reda ostalih kao kod nas!

ODGOVORITE
Name

aaa

03.11.2021 14:47

Pa nema jer je u Americi svako gradjanin bez obzira na etnicku pripadnost. I za svakoga vrijedi isti zakon. Tako bi i BIH trebalo urediti, da se postuju prava svih ljudi bez obzira na vjeru i etnicku pripadnost. Ne bi nikad bilo problema a mogo bi svako biti predsjednik.