Палмер и Ајхорст у новембру поново долазе у БиХ

Промјене Изборног закона требале би бити договорене у току ове године, а то најбоље знају представници међународне заједнице, који највише инсиситрају на постизању договора. Баш из тог табора слиједи додатно убрзавање темпа.

Босна и Херцеговина 02.11.2021 | 12:37
Палмер и Ајхорст у новембру поново долазе у БиХ

Директорица при Европској служби за спољне послове (ЕЕАС) Ангелина Ајхорст и специјални представник Сједињених Америчких Држава за изборну реформу Метју Палмер поново долазе у БиХ средином новембра, пише Вечерњи лист.

Том приликом за столом би поново требали бити представници најјачих политичких опција у БиХ, а пред њима приједлози како имплементирати бројне пресуде домаћих и страних правних инстанци.

Палмер и Ајхорст прошле седмице боравећи у Сарајеву направили су бројне састанке с политичким лидерима, а у медијима се појавио и приједлог који је у њихово име предочила представница Венецијанске комисије.

Приједлог се односи на бирање чланова Предсједништва, домова народа те спречавање блокада на нивоу Федерације БиХ.

(Агенције  Фото:СБ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ОБЕЛИX

02.11.2021 12:37

Добре дневнице,а ништа се не ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад смо код Америке

02.11.2021 12:40

Председница је у Васингтону и успјесно су реализовани дијалози, на ста нецу никакве коментаре висе, од стране оних који се боре за власт, супротно је сауцесце у фасизму на стету Српске, на ста је Српска дузна да реагује и приводи оне који би морали одговарати за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без везе

02.11.2021 13:08

Ниста они нису,изгледа да су они дубоко корумпираним

Name

ре

02.11.2021 15:44

Дођите тада са одлукама да олакшате народу живот послије 15 година у РС.